A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714941007.0051.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita si anul acesta la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-05-2013, ora 08:05

Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita si anul acesta la Iasi

Articol de Madalina Irimia

In ziua de miercuri, 15 mai, intre orele 10.00-15.00, Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din cadrul Penitenciarului Iasi, impreuna cu organizatia Salvati Copiii Iasi va realiza doua sesiuni de informare a persoanelor private de libertate repartizate in regim inchis si semideschis cu privire la semnificatia si importanta familiei pentru fiecare individ, ca fiinta sociala.

Activitatea presupune o parte introductiva, de intercunoastere, prezentarea unor filme documentare privind relatiile dintre partenerii de cuplu si relatia copil-parinte, discutii interactive pornind de la filmele documentare prezentate, precum si sfaturi utile de la specialistii din domeniul asistentei familiei si copilului. La finalul activitatii fiecare persoana privata de libertate va primi o diploma care certifica participarea.

Desi rolul familiei in comunitate in ultimii ani a fost minimalizat, locul sau fiind luat de alte modalitati de convietuire, familia ramane una din institutiile statului roman si trebuie sa i se acorde importanta pe care o merita. Statul Roman ocroteste familia si casatoria, apara interesele membrilor acestora si ofera sprijin prin masuri economice si sociale. Importanta pastrarii legaturii cu membrii familiei, implicarea in educatia si dezvoltarea copiilor este asigurata si in penitenciar prin realizarea vizitelor sociale si programe de specialitate.

Marcarea acestei zile cu semnificatie nationala si internationala se realizeaza in vederea sublinierii importantei rolului familiei atat pe perioada detentiei, cat si dupa liberare.

Intrucat pentru persoanele private de libertate, lipsa familiei este dureros resimtita, iar perioada detentiei nu poate fi depasita cu succes fara sustinere si incurajare din partea familiei, a celor dragi, organizarea acestei activitati are drept obiective initierea, mentinerea si dezvoltarea legaturilor persoanelor aflate in custodie penitenciara cu familia, promovarea unor atitudini pozitive fata de actul participarii la activitati comune, evidentierea intentiilor de reabilitare a persoanelor private de libertate, reducerea diferentelor dintre viata de detentie si lumea exterioara, precum si suplinirea lipsei familiei in aceasta zi cu semnificatie pentru persoanele private de libertate.

Foto: desertviewsas.org

     
Tag-uri: sarbatoare, familie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii