A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714134173.5748.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Internationala a Apei, marcata la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-03-2015, ora 09:43

Ziua Internationala a Apei, marcata la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Duminica, pe 22 martie, de Ziua Internationala a Apei, Asociatia Mai Bine, in cadrul proiectului Apa fara plastic, organizeaza un eveniment public prin care iesenii sunt incurajati sa consume mai putina apa imbuteliata in favoarea apei de la robinet.

Evenimentul consta in doua activitati, ambele desfasurate in incinta Complexului Palas, intre orele 11:00 si15:00:

- Carafa ta de apa - un atelier de pictura pe sticla pentru personalizarea carafelor de apa la Carturesti Palas, de la 12:00 la 14:00 ;
- Zoom in pe apa fara plastic - teste pentru apa de la robinet in laboratorul mobil al ApaVital aflat in rondul din fata intrarii in Complexul Palas, latura dinspre Hotel Moldova, de la 11:00 la 15:00.

Participarea la atelier si testele de apa sunt gratuite. Pentru atelier sunt disponibile 25 de locuri, iar doritorii se pot inscrie prin completarea unui formular care va fi disponibil pana la ocuparea locurilor.

In laboratorul mobil, toti iesenii interesati vor putea testa calitatea apei din punct de vedere al pH-ului, conductivitatii electrice, turbiditatii si al clorului rezidual liber.

Pentru relevanta testelor, mostrele de apa trebuie prelevate astfel:
- Prelevarea se face cu maxim o ora inainte de analiza.
- Recipientul de prelevare poate fi un PET de 0.5 l care a continut apa si care nu a mai fost utilizat dupa golire, clatit cu jet de apa (nu spalat cu detergent).
- Recipientul se umple cu apa de la robinet.
- Recipientul sa nu fie tinut in soare si/sau caldura.

Ziua Internationala a Apei (World Water Day) este sarbatorita in fiecare an pe 22 martie, la nivel global, pentru a aduce o schimbare in ceea ce priveste problemele legate de apa si pentru a ne pregati sa gestionam aceasta resursa in viitor. 22 martie a fost desemnata Ziua Mondiala a Apei de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1993 si de atunci este sarbatorita anual prin diferite tematici. Tema din 2015 este ”Apa si Dezvoltarea Durabila”.

Apa fara plastic este implementat la Iasi de Asociatia Mai Bine in parteneriat cu ApaVital, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi si Wiron in perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul are ca scop informarea si sensibilizarea publicului larg cu privire la importanta reducerii consumului de apa imbuteliata in PET-uri, generatoare de deseuri si de risipa.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii