ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
14-01-2016, ora 11:54

Ziua Culturii Nationale: Manifestari dedicate memoriei lui Mihai Eminescu, la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Casa de Cultura Mihai Ursachi si Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Iasi, organizeaza pe 15 ianuarie, de la ora 13.00, manifestarea “Eminescu, Maria Ta”.

Evenimentul va avea loc in Parcul Copou, in zona Teiul lui Mihai Eminescu, si se va bucura de participarea poetilor si scriitorilor Horia Zilieru, Paul Gorban, Catalin Mihai Stefan, Carmen Stanciu, Serban Axinte, Livia Iacob, Andrei Alecsa, Lucian Parfene. Evocarile literare vor fi intregite de contributia actorului George Marici si instrumentistei Natalia Paraschiv. Manifestarea va fi moderata de scriitorul Adi Cristi, directorul Casei de Cultura Mihai Ursachi a Municipiului Iasi.

In acelasi context al aniversarii a 166 de ani de la nasterea poetului national, la Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii “Mihai Eminescu” va avea loc vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 13.45, vernisajul expozitiei de fotografie “Omul de pe urma”. Evenimentul este organizat de Memorialul Ipotesti, Clubul Fotografilor Iasi si Casa de Cultura “Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi, lucrarile apartinand artistilor fotografi Marius Florin Aioanei si Alexandru Pohata.

In zilele de 15 si 16 ianuarie 2016, membrii Clubului Fotografilor Iasi vor organiza o tura fotografica in judetul Botosani, itinerariul cuprinzand Memorialul Ipotesti, orasul Botosani si manastirile din jurul orasului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii