A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715932292.709.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zeci de studenti de la UMF Iasi, saltati de procurori si dusi la audieri intr-un dosar privind fraudarea examenelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-07-2016, ora 09:56

Zeci de studenti de la UMF Iasi, saltati de procurori si dusi la audieri intr-un dosar privind fraudarea examenelor

Articol de Madalina Irimia
Zeci de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi au fost saltati de procurori chiar de la facultate, dupa ce au sustinut examene. Dosarul este unul care vizeaza fapte de coruptie si este instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Mai multi studenti au fost ridicati chair la iesirea dintr-un examen si au fost dusi cu un autobuz la Parchet, unde au fost audiati in mare secret de procurori.

Oficial, Parchetul nu a oferit date despre subiect, scrie ziaruldeiasi.ro, insa surse din cadrul universitatii spun ca ar fi vorba de "atentii" pe care mai multi studenti le-ar fi oferit pentru a promova trei examene, toate restante, au avut loc ieri la UMF. "Au fost cerute acte si de la decanat", a confirmat Viorel Scripcariu, rectorul UMF.

Cei aproximativ 20 de studenti au fost luati de la facultate de fortele speciale ale Jandarmeriei si dusi la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi pentru a fi audiati intr-un dosar de coruptie proaspat deschis de anchetatorii ieseni. Studentii au fost ridicati de "mascati" din dreptul "bazei", cum este nu­mita zona centrala a studiilor de la Fa­cultatea de Medi­cina Dentara, in acelasi loc desfasurandu-si activitatea si cei de la Facultatea de Bio­inginerie Medicala.

Studentii vizati invata la Colegiul de Teh­nica Dentara ce apartine de UMF si unde se pregatesc tehnicienii care realizeaza ulterior proteze si care lucreaza in laboratoarele de profil.

Conducerea Universitatii de Medicina a confirmat ieri existenta acestui nou dosar, spunand insa ca nu exista la nivelul unitatii informatii concrete despre continutul cer­cetarii. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, ne-a precizat ca ieri s-au sustinut restante, fiind posibil ca implicati sa fie studenti din diferiti ani de studiu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii