A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714100852.1857.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zeci de bebelusi de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, neimunizati la nastere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-10-2014, ora 10:25

Zeci de bebelusi de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, neimunizati la nastere

Articol de Cristian Amariei
Cand nu sufera din lipsa de finantare, sistemul de sanatate este sufocat de birocratie. La Iasi, zeci de bebelusi au ramas neimunizati impotriva hepatitei B desi, culmea, Directia de Sanatate Publica avea dozele de vaccin necesare in depozit. Institutia a raspuns insa apelului facut de medicii de la Maternitatea "Cuza Voda" abia dupa o saptamana.

Vaccinul impotriva hepatitei B se administreaza bebelusilor in primele 24 de ore de la nastere. De la inceputul acestei saptamani, copiii veniti pe lume la Maternitatea Cuza Voda n-au putut fi insa imunizati pentru ca unitatea sanitara a ramas fara serul necesar.

Anca Bivoleanu, purtatorul de cuvant al Maternitatii ''Cuza Voda'' Iasi: "De luni, 27 octombrie maternitatea noastra nu a mai beneficiat de o aprovizionare constanta cu vaccin antihepatitic. Nu este prima oara cand sunt aceste discontinuitati. - Ati informat DSP-ul despre absenta serului? - Desigur, desigur."

Desi cunoasteau situatia si aveau 100 de doze de vaccin in stoc, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica nu s-au grabit sa rezolve problema.

Parintii sunt revoltati de stiuatie:

"Mi se pare un lucru rau. Ar fi trebuit sa faca daca erau pe stoc."

"Sa faca o baza de date nationala in care sa stie fiecare spital ce are nevoie si fiecare depozit ce are pe stoc, asa mi se pare normal. E o chestie normala in Romania sa nu fie, sa nu stie mana stanga ce face mana dreapta."

"Ce cautau, stateau acolo, de ce nu le-au distribuit in spitale?! Sistemul din Romania e prost, asta e tot ce pot sa spun."

Nu este prima data cand Maternitatea Cuza Voda ramane fara vaccin. Ultima criza a serului antihepatitic s-a intregistrat in vara, cand Ministerul Sanatatii a intarziat cumpararea dozelor la nivel national.

Sursa: digi24.ro
Foto: blogdeparinti.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  01.06.2017 11:02

wh0cd7732065 Best Place To Order Viagra generic cleocin albuterol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii