A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715942203.0048.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zece simptome banale pe care nu trebuie sa le ignori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
22-05-2012, ora 05:44

Zece simptome banale pe care nu trebuie sa le ignori

Articol de Madalina Irimia

Daca nu ai energie sau te doare spatele ar trebui sa te gsndesti de doua ori inainte sa le califici ca fiind banale. Uneori pot ascunde afectiuni grave!

Iata la ce ar trebui sa fie mai atenta o femeie, dupa cum arata msnbc.msn.com, citat de ziare.com.

1. Ai burtica. O talie mai mare de 88 de centimetri te supune unui risc crescut de diabet sau boli de inima, chiar si daca ai o greutate normala pentru varsta si sexul tau.

2. Uneori sexul doare. Daca ti se intampla asta poti avea endometrioza, o afectiune caracterizata prin prezenta de tesut endometrial in afara cavitatii uterine.

3. Te simti aproape permanent fara energie. Insomnia sau dependenta de fast food te pot face sa te simti astfel in cea mai mare parte a timpului.

4. Ai gingii care sangereaza. Sangerarea gingiilor la periaj in special poate fi semnul unei infectii bacteriene care ar putea ajunge in sange si afecta astfel inima sau alte organe.

5. Simti arsuri de stomac de cateva ori pe saptamana. Doua sau mai multe dati pe saptamana in care simti astfel de arsuri ar putea indica existenta refluxului gastroesofagian.

6. Ai migrene insotite de tulburari de vedere. Aproape 30% dintre femeile care sufera de migrene au si acest simptom, o tulburare de vedere caracterizata prin aparitia unor pete sau luminite in campul vizual, ceea ce dubleaza riscul de accident vascular cerebral ischemic.

7. Te doare spatele deseori. Un studiu recent arata ca durerile de spate care persista mai mult de sase luni ar putea avea legatura cu imbatranirea prematura a creierului, desi cercetatorii inca nu au descoperit si cauza exacta.

8. Ai crize de astm aproape in fiecare luna. Tratat incorect, astmul poate reduce capacitatea pulmonara, care forteaza apoi inima.

9. Te simti somnoroasa in fiecare zi. Daca simti ca nu iti ajunge somnul, desi dormi opt ore pe zi, este posibil sa suferi de apnee, o afectiune care blocheaza caile respiratorii in timpul starii de somn.

10. Ai dereglari de menstruatie. Daca menstruatia ta nu apare in mod regulat, si nu esti insarcinata, s-ar putea sa ai un nivel scazut de estrogen, probabil din cauza unui tulburari hormonale cum ar fi hipotiroidismul. Atunci cand vezi ca sunt trei luni la rand in care nu ai menstruatie, mergi la un medic ginecolog.

Sursa: realitatea.net

Foto: stiri.com.ro

     
Tag-uri: dureri, migrene, simptome
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii