A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714088982.9085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

World Vision Romania lanseaza o campanie de strangere de fonduri in sprijinul copiilor si persoanelor vulnerabile afectate de iarna grea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-02-2012, ora 08:46

World Vision Romania lanseaza o campanie de strangere de fonduri in sprijinul copiilor si persoanelor vulnerabile afectate de iarna grea

Articol de Alexandra Stefanescu

Organizatia umanitara face un apel la solidaritate pentru a suplimenta ajutorul pe care il acorda, constand in paturi sau saci de dormit si alimente ce acopera necesitatile de hrana pentru 7 zile.

World Vision intervine cu ajutoare de urgenta in zonele rurale in care activeaza si unde, datorita zapezii, gerului si viscolului, drumurile s-au inchis si au ramas izolate sute de familii. In judetele Vaslui si Ialomita situatia este critica, urmate indeaproape de Cluj, Constanta, Dolj si Valcea. In aceste zone au fost identificati mai mult de 2500 de copii si persoane aflate in situatie de risc.

Ajutoarele de urgenta, echivalentul a 80 de lei/persoana sau 320 de lei/familie cu 4-5 membri, vor fi acordate celor mai vulnerabile persoane, familiilor cu copii mici sau persoanelor care se afla in zone izolate si sunt in evidenta asistentei sociale, avand venituri foarte scazute sau inexistente.

Locuitorii au inceput deja sa primeasca ajutoarele de urgenta marti, 7 februarie, in localitati din judetele Ialomita si Cluj si astazi, 9 februarie, in Vaslui. In Valcea distributia este prevazuta pentru joi 9 februarie iar in Constanta pana la sfarsitul saptamanii.

Familiile sunt selectate de World Vision Romania impreuna cu autoritatile locale iar distributia pachetelor se face prin lucratori comunitari si parteneri locali dotati cu echipamente adaptate vremii. Pentru zonele izolate se va apela la suportul autoritatilor si institutiilor statului care au acces acolo.

In functie de sumele colectate va exista posibilitatea de interventie ulterioara in cazul in care conditiile meteo persista. Administratia Nationala de Meteorologie prevede continuarea gerului si a viscolului si deci celor izolati de iarna grea le va fi din ce in ce mai dificil sa supravietuiasca fara hrana si caldura.

"In Negresti (Vaslui) si in comunele din jur a nins 4 zile fara oprire, zapada a ajuns la 60 de cm iar acum este imprastiata de vantul care bate cu putere. Imediat ce s-a oprit ninsoarea au inceput sa scada temperaturile. Marti, 7 februarie, au fost minus 18 grade. Marea majoritate a drumurilor de acces in sate erau inca blocate. Scolile s-au inchis de luni deoarece copiilor le este greu sa ajunga la scoala iar combustibilul necesar pentru incalzirea claselor este din ce in ce mai putin. Multe dintre familiile cu care lucram au ca singur venit stabil alocatiile copiilor. World Vision Romania va dona in Vaslui alimente de baza si paturi pentru aceste familii", a anuntat Marcela Butnaru - Asistent social World Vision Romania Vaslui.

In Ialomita ajutoarele au inceput sa se distribuite pe 7 februarie si au impresionat pe oamenii care aveau nevoie de ele. “Nu ma asteptam ca cineva sa se gandeasca la noi pe o astfel de vreme. Va multumim mult!” a spus la primirea alimentelor, cu ochii in lacrimi, Mirela, mama a 8 copii minori. Situatia familiei din Urziceni este precara, mama este casnica iar tatal, Dorin, lucrand ca zilier nu are de munca pe o astfel de vreme.

Romanii sunt darnici si ingrijorati cand un seaman este la nevoie. Este important sa ne ajutam unii pe altii. Acum este momentul sa facem ceva pentru cei aflati intr-o situatie de urgenta, copiii, batranii si persoanele vulnerabile. Noi, World Vision Romania, facem un apel la solidaritate. Fiecare pachet distribuit poate a salva o viata!” declara Catalin Andrew Popa - Director National World Vision Romania.

Se pot dona online la www.worldvision.ro/apel-de-urgenta.php cate 80 de lei pentru un pachet destinat unei persoane si 320 de lei pentru o familie de 4 persoane.

Se pot dona 5 Euro la telefonul 0900 900 090 sau 10 Euro la telefonul 0900 900 092, numere apelabile doar in reteaua Romtelecom.

Donatii se mai pot face si in conturile in lei: RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 - deschis la CITIBANK SA RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 - deschis la RAIFFEISEN BANK - AGENTIA PIPERA

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: ajutoare, iarna, fonduri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii