A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715416385.2994.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vot in unanimitate pentru proiectele privind modernizarea Aeroportului prin intermediul fondurilor europene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-10-2012, ora 18:13

Vot in unanimitate pentru proiectele privind modernizarea Aeroportului prin intermediul fondurilor europene

Articol de Diana Dumitriu

Consilierii judeteni au aprobat in unanimitate in sedinta extraordinara de azi proiectele privind modernizarea Aeroportului prin intermediul fondurilor europene.

Astazi am aprobat documentatia pentru a depune proiectul pe Programul Operational Sectorial – Transport. Vom solicita maximul sumei admise, adica aproximativ 40 milioane de euro. Suma reprezinta contravaloarea construirii iesirilor din pista noua si iesirile la platforma noua de parcare a avioanelor. Astazi nu avem decat platforma existenta, pe care cu greu ar putea sa incapa doua avioane mediu curier. Ea va fi largita, dar solutia durabila este constructia unei noi platforme care sa acomodeze pana la 16 avioane si, evident, bretelele de conectare la noua pista, care sa conduca la platforma de parcare”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean.

El a adaugat ca urmeaza o realocare a fondurilor intre diverse axe de finantare, Comisia Europeana urmand a suplimenta in curand sumele pentru sectorul dezvoltarii infrastructurii aeroportuare. Concret, consilierii judeteni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a doua cai de degajare rapida, a unei platforme imbarcare-debarcare si a instalatiilor aferente, mai exact balizaj si sistem de iluminare. Cererea de finantare va fi depusa cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare.

Un alt proiect al Consiliului Judetean pentru care se incearca obtinerea de fonduri europene este Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa. In cadrul aceleiasi sedinte, Presedintele Consiliului Judetean a anuntat ca reprezentantii Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor au dat dreptate institutiei pe care o reprezinta. Contestatia depusa de o firma din Bucuresti la licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate a acestui proiect a fost respinsa la mijlocul acestei saptamani, astfel ca proiectul poate sa isi urmeze cursul firesc.

Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare au figurat si doua puncte privind proiectul de reabilitare a Manastirii Golia. „Etapa a doua a proiectului Golia reprezinta desavarsirea lucrarilor la acest obiectiv deosebit, respectiv partea care vizeaza realizarea picturii interioare. Este un proiect extraordinar de important si vrem sa fructificam faptul ca Uniunea Europeana accepta ca si cheltuiala eligibila taxa pe valoarea adaugata, lucru care nu se intampla pana acum”, a mai declarat Cristian Adomnitei.

Valoarea totala a proiectului de reabilitare a picturii interioare a Manastirii Golia este de aproape 6 milioane de euro, din care TVA circa un milion de euro. Contributia totala (Consiliul Judetean, in calitate de beneficiar, si Consiliului Local, in calitate de partener) va fi putin peste 100.000 de euro.

     
Tag-uri: sedinta, CJ, aeroport, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii