A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716017336.3263.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vizita de studiu la Centrul National de Economie Sociala al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-03-2013, ora 15:02

Vizita de studiu la Centrul National de Economie Sociala al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania

Articol de Madalina Irimia

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, Centrul National Iasi va invita in perioada 21 – 22 martie 2013 la vizita de studiu ce va fi organizata la Centrul National de Economie Sociala din Iasi.

Centrul de Economie Sociala este un un complex de servicii care a fost construit in perioada 2011 – 2012, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, care gazduieste atelierele Util Deco - modelul de buna practica in economie sociala dezvoltat si sustinut de ADV Romania.

Astfel, intr-un spatiu cu o suprafata utila de 850 mp, situat pe 2 nivele, dotat cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, functioneaza 7 ateliere protejate cu specific legatorie si arhivare documente, calculatoare, serigrafie, centru de multiplicare, croitorie, arta mestesugareasca si pictura, in care, tineri cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniti din mediul rural, tineri expusi riscului de excluziune sociala sau proveniti din sistemul de protectie al copilului invata o meserie in unul sau mai multe domenii sau asigura partea de productie si servicii ca si angajati ai fundatiei in cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco. Atelierele sunt dotate cu echipamente profesionale si asigura anual formarea a peste 80 de tineri din judetul Iasi.

In cadrul Centrului de Economie Sociala functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate, Util Deco, pe care Fundatia “Alaturi de Voi” Romania le detine in Iasi, Constanta si Tg. Mures. Produsele si serviciile Util Deco pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro

Pot aplica pentru aceasta vizita de studiu doar persoanele care nu au mai participat la activitati in cadrul proiectului “Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” (dezbateri regionale, Ziua Portilor Deschise la unitatile protejate ale ADV si Motivation, Targul National al Unitatilor Protejate, editiile desfasurate la Constanta in perioada 26 – 29 august 2011 si Tg. Mures in perioada 4 – 8 octombrie 2012, cursurile de economie sociala derulate de ADV si Motivation in cursul anului 2012, vizite de studiu la unitatile protejate ale ADV Romania din Constanta, Tg. Mures si la unitatea protejata a Fundatiei MOTIVATION).

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMFPSPV, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.

Foto: semper-excelsius.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii