A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716008287.9503.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Victor Ponta a vizitat lucrarile care au loc pentru constructia gazoductului Iasi-Ungheni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-08-2013, ora 14:11

Victor Ponta a vizitat lucrarile care au loc pentru constructia gazoductului Iasi-Ungheni

Articol de Cristian Amariei

Ieri, 26 august, Cristian Adomnitei, impreuna cu o delegatie a Guvernului Romaniei condusa de primul-ministru Victor Ponta, a vizitat lucrarile care au loc pentru constructia gazoductul Iasi-Ungheni.

Astazi, 27 august, intr-o zi cu semnificatie simbolica pentru Republica Moldova – Ziua Independentei –Presedinte al Consiliului Judetean Iasi participa la inaugurarea lucrarilor pentru realizarea acestui obiectiv strategic, la Ungheni.

Constructia acestui gazoduct, a carui valoare este de 26,49 milioane de euro, va diversifica sursele de gaze naturale ale fratilor nostri de peste Prut care in prezent provin doar de la gigantul rus Gazprom”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi si Presedintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Proiectul gazoductului reconfirma si rolul Romaniei de partener crucial al Republicii Moldova in efortul acesteia de integrare in structurile Uniunii Europeane.

Totodata, maine va avea loc Forumul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru cu tema „Integrare europeana – cooperare transfrontaliera”.

In calitate de Presedinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru (entitate care cuprinde 2 judete din Romania – Iasi si Vaslui – si 23 de raioane din Republica Moldova), am bucuria sa va anunt ca este cel mai mare eveniment de acest gen organizat dupa 1990”, a mai declarat Cristian Adomnitei.

La lucrarile Forumului vor lua parte Presedinte Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leanca si prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, Gunther Oettinger, Comisarul European pentru energie, mai multi ministri si secretari de stat din Guvernul Roman si din Guvernul Republicii Moldova, Presedintele Raionului Ungheni, Iurie Toma, Presedintele Euroregiunii Nistru si al Regiunii Vinnitsa, Serghey Tatusiak, Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, mai multi primari, presedinti de raioane, parlamentari si reprezentati ai administratiilor publice, reprezentanti ai mediului de afaceri.

Obiectivul acestui forum il constituie intarirea relatiilor de colaborare transfrontaliera intre Romania – Moldova si Ucraina prin demararea unor proiecte concrete de infrastructura pentru a putea valoriza cooperarea politica si adancirea relatiilor de colaborare a celor doua state cu Uniunea Europeana”, a concluzionat Cristian Adomnitei.

Foto: romania-actualitati.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii