ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
29-06-2014, ora 14:50

Vicepresedinte PMP: Liberalii si-au ales un presedinte care nu are urma de respect fata de PDL

Articol de Cristian Amariei

Vicepresedintele PMP, deputatul Petru Movila, sustine ca daca PSD i-ar fi dat lui Klaus Iohannis postul de vicepremier, actualul lider al liberalilor "nu ar fi avut niciodata in cap" o constructie de dreapta, adaugand ca la congresul PNL s-a vazut cat respect au liberalii fata de PDL.

Deputatul Petru Movila a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca PNL si Klaus Iohannis nu fac decat sa simuleze o constructie pe dreapta cu PDL si ca s-a vazut in timpul congresului PNL cat respect au liberalii fata de partenerii lor din PDL.

"Klaus Iohannis a spus la congres un lucru care se vede ca nu a fost discutat cu cei din PDL, si anume ca noul partid rezultat in urma fuziunii se va numi PNL. Asta arata ca liberalii si-au ales un presedinte care nu are urma de respect fata de partenerii democrat-liberali”, a afirmat vicepresedintele PMP Petru Movila.

El considera ca daca PSD i-ar fi dat lui Iohannis postul de vicepremier precum si cel de ministru la Interne, actualul presedinte al liberalilor "n-ar mai fi avut niciodata in cap realizarea unei constructii de dreapta”.

Movila a mai spus ca PDL, "cu bune si cu rele", si-a asumat in plina criza guvernarea cu Emil Boc, in timp ce PSD si PNL culegeau impreuna roadele "colaborarii subterane” din anii 2007-2008.

"Putina decenta din partea lui Iohannis pentru PDL nu ar strica”, a afirmat Petru Movila, fost membru al PDL pana in luna ianuarie a acestui an.

El a adaugat ca a ramas surprins ca la congresul PNL niciun liberal nu a criticat votul favorabil din Parlament al alesilor PNL acordat la declaratia initiata de PSD cu privire la demisia presedintelui Traian Basescu.

Noul presedinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, ca este in masura sa confirme ca "PDL a acceptat" ca noua formatiune politica rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL.

"Vreau sa va spun ceva ce nu a spus nimeni. Sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL", le-a spus Iohannis delegatilor la congresul PNL.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sambata, pentru corespondentul MEDIAFAX ca PDL nu a acceptat ca noul partid care va rezulta din fuziunea cu PNL sa poarte numele PNL, iar in opinia sa afirmatiile facute de Klaus Iohannis sunt “un pas urias spre esecul fuziunii”.

PDL nu a acceptat ca noul partid care rezulta din fuziunea cu PNL sa se numeasca PNL. Nu a avut loc nicio discutie legata de denumirea partidului si apreciez ca a fost o mare greseala pe care a facut-o domnul Iohannis declarand acest lucru, ceea ce e un pas urias spre esecul fuziunii prin sustinerea unei afirmatii care nu are suport in realitatea negocierilor dintre cele doua formatiunii. Denumirea partidului este un lucru extrem de important. Ea nu poate fi consecinta sau rodul gandirii unei singure parti, ci tine de rezultatul unei negocieri si nu exista, in acest moment, acordul PDL in aceasta privinta”, a spus Ioan Oltean.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a precizat, pe Facebook, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca noua formatiune rezultata din fuziune se va numi PNL, ca nu stie ce mandat are liderul PNL sa faca acest anunt, dar pe al lui nu il are.

"Aceasta maniera de a purta discutiile este incorecta. S-a stabilit ca orice chestiune se va discuta si negocia institutional in comisie. Nu e corect sa aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret si dezavuez aceasta maniera care denota lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, nu vom oferi PDL pe tava", a afirmat Predoiu.

Sursa: mediafax.ro

     
Tag-uri: Petru Movila, Iasi, PMP, PDL
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii