A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713627529.542.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Viata la sat, de doua ori mai ieftina. intr-o comuna sunt mai multe case noi decat in toate orasele din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-11-2015, ora 08:21

Viata la sat, de doua ori mai ieftina. intr-o comuna sunt mai multe case noi decat in toate orasele din Iasi

Articol de Cristian Amariei
O comuna din Iasi depaseste toate orasele din judet la constructia de locuinte noi. Datele oficiale arata ca anul trecut, in Miroslava, nu a trecut nicio zi fara sa fie finalizata o casa. Potrivit specialistilor din imobiliare, piata rezidentiala din zonele rurale a crescut ca urmare a preturilor mai mici pe care le au terenurile. Constructia unei case, intr-o localitate de la marginea Iasiului, costa de doua ori mai putin decat ridicarea unei locuinte in oras.

Gabriel Munteanu este unul dintre cei care a dat viata la bloc, de la oras, pe cea de la tara. S-a mutat intr-o casa noua in comuna Miroslava atras de costurile mici ale constructiei. in plus ajunge in oras cu masina intr-un sfert de ora.

"La casa e cu totul altceva, mai ales daca ai copil este mult mai bine, aer, stai in curte, vecinii nu te deranjeaza. E mai ieftin aici. Undeva la 60.000-65.000 poti sa iei o casa cu 500 metri de teren si sa faci ce vrei pe acolo," spune barbatul.

La fel ca el au procedat sute de oameni atrasi de avantajele unei vieti tihnite la casa. Numai anul trecut in Miroslava s-au finalizat 375 de case, in conditiile in care in municipiul Iasi au fost cu 60 de astfel de constructii mai putin.

"E liniste, ai gradina, poti sa pui un copacel, ai o umbra, o terasa, iti faci frumos, nu te deranjeaza nimeni, nu e zgomot, masini, absolut nimic, e foarte bine. La oras stateam in bloc, urca vecinul, se batea celalalt la subsol, tipa celalalt de sus, izbea usa la lift, nu mergea liftul," spune Viorel soroaga, propietar locuinta.

Boom-ul imobiliar a inceput in 2004 in comuna Miroslava si de la an la an numarul de constructii a tot crescut. in continuare mai sunt 3200 de hectare de teren in intravilan pe care se poate construi.

Dan Nita, primarul comunei Miroslava: "in anul 2013 s-au eliberat 697 de autorizatii de cosntruire, in 2014, 711, iar in 2015 numai pana la data aceasta sunt 773, probabil ca se vor duce in 800 de autorizari. Din 2007 si pana acum populatia s-a triplat in comuna Miroslava. Dupa previziunile noastre, in urmatorii 5 ani populatia Miroslavei va ajunge la 35.000-40.000 de locuitori."

Populatia din Miroslava reprezinta 5% din totalul locuitorilor din municipiul Iasi.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, sat, boom imobiliar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  20.11.2015 08:40

Este timpul sa inveti ceva nou si de viitor! Inveti cum faci bani pe net! Aici gasesti un curs exceptionat si gratuit, de numai cateva zile, care te invata cu multe detalii cum faci bani pe net! Te-ai hotarat cu seriozitate? Atunci cere acum detalii mai multe la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii