A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714128040.5803.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vesti proaste pentru studentii de la „Cuza”: cresc taxele de cazare!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-09-2014, ora 13:35

Vesti proaste pentru studentii de la „Cuza”: cresc taxele de cazare!

Articol de Cristian Amariei

Este al doilea an consecutiv cand Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a decis sa majoreze taxele de cazare pentru studenti. In total, in anul universitar 2014-2015, institutia ieseana va incasa peste 5 miliarde de lei vechi din buzunarele studentilor.

Taxele au crescut in complexul Codrescu (caminele 10, 12 si 13) de la 120 la 135 lei pe luna, caminul 11 de la 150 la 165 lei pe luna, iar in complexul Targusor-Copou (caminele 1, 2 si 3) de la 250 lei la 275 lei (3 locuri in camera), respectiv de la 275 lei la 300 lei (2 locuri in camera).

Insumate, majorarile aduc un venit cuprins intre 68 si 110 milioane de lei vechi pe luna pentru fiecare camin mai sus mentionat. In total, daca tarifele vor ramane asa, Universitatea va putea incasa din buzunarele studentilor peste 5 miliarde de lei vechi din majorari, pe tot parcursul anului universitar care tocmai incepe.

Majorarea taxelor de cazare a trecut fara dezbatere. Ca de obicei, se spune ca „asa trebuie” si ca „altfel nu se poate”. Liga Studentilor (LS IASI) a depus o cerere (nr. 12855/21.08.2014) la Registratura UAIC, in baza legii 544/2001 si a legii educatiei natioanale, prin care se cerea balanta de venituri si cheltuieli pentru toate caminele universitatii pe parcursul anului universitar trecut. Universitatea a refuzat sa raspunda acestei cereri, desi aceste informatii ar trebui sa fie publice.

Cuantumul burselor nu a mai crescut de mai bine de cinci ani. Situatia economica a multora dintre studentii ieseni nu este deloc imbucuratoare, ba mai mult, se inrautateste pe an ce trece. Marirea taxelor, doi ani la rand, nu va face decat sa reduca numarul celor care isi mai pot permite „luxul vietii de student” si implicit sa creasca rata abandonului universitar” a declarat Silvian-Emanuel Man, presedintele Ligii Studentilor din UAIC.

In acest sens, Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (LS IASI) solicita conducerii UAIC sa abroge hotararea prin care s-a decis majorarea taxelor de cazare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii