ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
20-09-2012, ora 14:27

Vernisajul expozitiei "Ziua Fotografiei de Strada la Iasi"

Articol de Madalina Irimia

Luni, 1 octombrie, ora la 18:00, are loc la Galeria de Arta "La Gard" vernisajul expozitiei "Ziua Fotografiei de Strada la Iasi".

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 1-14 octombrie 2012 si cuprinde cele 18 lucrari selectionate in cadrul concursului organizat cu ocazia Zilei Fotografiei de Strada la Iasi. Autorii lucrarilor care se regasesc in expozitie sunt: Ionut Alexa, Eugen Anghel, Alina Bitea, Eugen Brodner, Ionut Cirja, Armand Dascalu, Gheorghita Epureanu, Atena Gradinaru, Iulia Iacoban, Ionut Ignat, Lucian Lazar, Florin Lazarescu, Otilia Lazarescu, Grapinoiu Petru, Alexandru Toma, Cristi Tibu, George Vintila, Andrei Weingold.

“Gratie partenerului nostru in organizarea acestui eveniment, Casa de Cultura a Municipiului Iasi "Mihai Ursachi", avem posibilitatea sa organizam vernisajul intr-o locatie pe gustul oricarui fotograf de strada - la Galeria de Arta "La Gard" - adica chiar in strada. In caz de vreme (foarte) rea, vernisajul se va desfasura in sala "Diotima" a aceleiasi institutii.

Anul acesta, la Iasi, i-am avut ca invitati speciali pe artistii fotografi Andrei Pandele si Silviu Ghetie, in seara de 4 septembrie. Am iesit la fotografiat impreuna si am vizionat fotografii in parcul Copou, pe 8 septembrie. Am organizat un concurs in care s-au inscris 42 de fotografi, cu peste 100 de fotografii. Imaginile cistigatoare, desemnate de fotograful roman Vlad Eftenie, fac obiectul expozitiei de fata.

Acest proiect il dorim coerent cu valorile la care adera orice iubitor de arta si frumos: promovarea culturii, a artistilor tineri, incurajarea dreptului la exprimare, si, nu in ultimul rand, insufletirea spatiului public prin manifestari pasnice, pozitive, ce incurajeaza schimbul de idei creative intre diferite categorii sociale. Intentia noastra este sa ne detasam de imaginea “strainului perfect care filmeaza ceva suspect”. Suntem simpli indragostiti de fotografie, care vor sa surprinda povestile extraordinare ce se desfasoara sub ochii nostri, in fiecare zi”, informeaza organizatorii.

"Ziua Fotografiei de Strada la Iasi" face parte dintr-un eveniment national initiat de Asociatia "Bucurestiul Meu Drag" si organizat la Iasi de Andrei Weingold si Iulia Pascanu. Scopul evenimentului este sa aduca in prim plan acest gen de fotografie si sa descopere pe cei mai buni practicanti ai sai.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii