A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714110185.3615.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vaslui: Suspiciune de focar de hepatita A in localitatea Paltinis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-07-2014, ora 16:02

Vaslui: Suspiciune de focar de hepatita A in localitatea Paltinis

Articol de Cristian Amariei

Autoritatile sanitare vasluiene suspecteaza existenta unui focar de hepatita A in localitatea Paltinis, comuna Bacesti. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au demarat o ancheta in satul Paltinis, dupa ce boala a fost confirmata serologic in cazul unei persoane, iar in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta sunt internate alte 11 persoane cu suspiciune de hepatita virala acuta.

"Un numar de 11 persoane, printre care un copil in varsta de doi ani si alti patru cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, sunt internate in spital. Au fost recoltate probe de sange si se asteapta rezultatele de laborator. In comunitatea din care provin pacientii au fost deja vaccinati 16 copii cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani si cinci adulti cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. Totodata, au fost recoltate probe de la trei surse publice de apa si se asteapta rezultatele", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Inspectorii sanitari au recomandat reprezentantilor Primariei Bacesti dezinfectarea surselor de apa si a latrinelor, au facut educatie sanitara cetatenilor din zona si au pus la dispozitia familiilor din localitatea afectata solutie clorigena pentru dezinfectia veselei.

Potrivit DSP Vaslui, localitatea Paltinis are un numar de aproximativ 300 de locuitori, populatia fiind formata preponderent din copii si adulti tineri. In sat nu exista canalizare si nici sistem centralizat de aductiune a apei, aprovizionarea facandu-se de la fantani.

Sursa: agerpres.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii