A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713399514.2135.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vasile Astarastoae a demisionat de la conducerea Colegiului Medicilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2015, ora 09:18

Vasile Astarastoae a demisionat de la conducerea Colegiului Medicilor

Articol de Madalina Irimia
Medicul Vasile Astarastoae a demisionat de la conducerea Colegiului Medicilor, functie pe care o detinea de aproape 10 ani.

Decizia vine dupa ce Judecatoria Iasi l-a condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile. Avocatul lui Vasile Astarastoae a anuntat deja ca va ataca decizia.

Vasile Astarastoae a fost trimis in judecata pentru ca s-a angajat singur intr-un proiect cu fonduri europene pe care le coordona, in perioada in care era director la Institutul de Medicina Legala Iasi.

Timp de trei ani ar fi castigat aproximativ 9.000 de lei pe luna din aceste proiecte.

Acesta nu este singurul scandal in care a fost implicat Vasile Astarastoae. De-a lungul anilor, el a fost acuzat ca isi protejeaza colegii si ca se foloseste de numeroase dosare de malpraxis aflate in analiza la Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor pentru a-i presa pe medicii din tara si pe presedintii colegiilor locale ale medicilor sa-l voteze la conducerea CMR.

Mandatul lui Vasile Astarastoae ar fi urmat sa se incheie peste doi ani.

In ultimii patru ani, pacientii au depus la Colegiul Medicilor 469 de plangeri, care au implicat peste 600 de cadre medicale. Doar in 13% dintre cazuri s-au aplicat sanctiuni, iar jumatate dintre acestea au fost avertismente si mustrari.

Sursa: digi24.ro
Foto: jurnalul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii