ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-12-2014, ora 11:22

VREMEA se INCALZESTE: PROGNOZA METEO pentru 22, 23 si 24 DECEMBRIE

Articol de Madalina Irimia
Luni cerul va fi temporar noros si local, la munte va ninge, iar in regiunile nordice vor fi precipitatii mixte ce pot favoriza izolat producerea poleiului. in restul teritoriului cu totul izolat va ploua slab. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in special in zona montana, unde va viscoli sau spulbera zapada, dar si in sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 grade in depresiuni si 10 grade in sud-vestul extrem al tarii.

METEO MUNTE si STRAT DE ZAPADA

La munte in Carpatii Orientali si pe arii mai restranse in restul zonei montane va ninge. Vantul va avea intensificari, iar pe creste va sufla tare si va viscoli sau spulbera zapada. Valorile termice nu vor prezenta variatii semnificative fata de duminica: 1 grad la Stina de Vale si Paltinis, 0 la Predeal, minsu 1 la Sinaia si Semenic si minus 7 la Toaca.

Stratul de zapada masoara 73 de cm la Balea Lac, 18 la Sinaia, 15 la Predeal, 11 la Paltinis, 10 la Arieseni, 9 cm la Straja.

METEO REGIUNI

In regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros si local la munte va ninge si va viscoli iar in nordvest vor fi si lapovite si ploi si izolat conditii de polei. Maximele sunt in general intre 2 si 8 grade, cu cele mai ridicate in Banat dar si mai coborite, 0 grade in depresiunile transilvane.

In sud, mai sunt posibile izolat ploi slabe dar este loc si de soare. Vintul insa va fi moderat cu intensificari temporare. La amiaza vor fi 10 grade la Drobeta Turnu Severin, 8 la Ramnicu Vilcea si Alexandria, 7 la Giurgiu si Ploiesti si 5 la Buzau.

In Dobrogea reapare soarele dar maximele sunt putin mai mici ca ieri fiindca suntem sub masa de aer rece: 6 grade la Tulcea si Constanta, Si in plus, bate vintul destul de tare cit sa mai accentueze si el senzatia de rece.

In Moldova, soare in sud dar cu cit mergem spre nord norii acopera cerul iar in nord sunt si ploi si lapovite. La amiaza vor fi valori termice in general intre 4 si 7 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Marti vremea va fi in general frumoasa si va deveni calda, chiar deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu precadere in regiunile sudice si estice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in nordul, nord-vestul si centrul tarii, unde izolat vor mai fi precipitatii, predominant ploi. La munte, pe arii restranse, vor fi precipitatii mixte. Vor fi conditii de polei. Vantul va continua sa prezinte intensificari in majoritatea regiunilor, iar in zona montana va sufla tare si temporar va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 grade in estul Transilvaniei la Miercurea Ciuc si 14...15 grade in Lunca Dunarii la Giurgiu, Calarasi si Alexandria.

In capitala, vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil. in jur de zero grade dimineata. Temperatura maxima trece de media climatologica, va fi de 11...13 grade.

Miercuri vremea se va mentine in general frumoasa si calda, chiar deosebit de calda pentru aceasta perioada, indeosebi in regiunile sudice si estice. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la munte si in nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor cadea precipitatii slabe mixte. Maximele vor fi cuprinse intre 5...6 grade in depresiuni si 16...17 grade in regiunile sudice.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Maria,  22.12.2014 11:43

Munca din pasiune exista! www.ariastudio.ro ! AriaStudio angajaza operatori calculator in toata Romania! CONDITII DE ANGAJARE :Cunostinte minime de utilizare a unui calculator,cunostinte de limba engleza ,disponibilitatea de a lucre minim 20 ore pe saptamana. Iti oferim un job legal,stabil ,cu contract de munca si castiguri considerabile in functie de seriozitate si implicare.Te asteptam la un interviu ,contacteaza-ne pe www.ariastudio.ro .

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii