A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716021990.2244.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Universitarul iesean Alexandru MURARU este noul presedinte-director general al Institutului National al Patrimoniului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-04-2013, ora 09:44

Universitarul iesean Alexandru MURARU este noul presedinte-director general al Institutului National al Patrimoniului

Articol de Alexandra Stefanescu

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, l-a numit pe universitarul iesean Alexandru Muraru in functia de presedinte-director general al Institutului National al Patrimoniului (INP), institutie de importanta nationala care gestioneaza, coordoneaza si finanteaza intreaga politica in domeniul patrimoniului din Romania.

Alexandru Muraru (30 de ani) este doctor in Stiinte Politice (Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi), cercetator stiintific si profesor asociat in cadrul Departamentului de Stiinte Politice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Este, de asemenea, cercetator in cadrul Institutului Roman de Istorie Recenta (Bucuresti). A beneficiat de burse de studii la University of London - Royal Holloway (Marea Britanie), Univresity of Utrecht (Olanda), Center for Advanced Holocaust Studies (Washington DC, S.U.A) si a unei burse doctorale oferite de Comisia Europeana; a sustinut numeroase conferinte internationale si a participat la seminarii si programe academice in Europa si America de Nord. A absolvit doua programe de master, in Istorie Romaneasca si Stiinte Politice, ambele in cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi; publica frecvent studii, articole si recenzii pe teme de istorie recenta, relatii internationale sau teorie politica. In perioada 2005-2009 a fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru al Romaniei, iar in intervalul aprilie-decembrie 2007 a fost consilier personal al Ministrului Justitiei. In perioada 2011-2013 a fost consilier pentru Parlamentul Romaniei. In mai 2008, a fost decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei cu medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”.

Institutul National al Patrimoniului este o institutie publica de importanta nationala, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Culturii. INP este condus de un director general, care este si presedintele consiliului de administratie si care coordoneaza intreaga activitate a institutiei. INP gestioneaza fondurile destinate cercetarii, expertizarii si executarii lucrarilor de consolidare-restaurare si punere in valoare a monumentelor istorice, prin Programul National de Restaurare a Monumentelor Istorice. De asemenea, INP finanteaza, prin acordarea de credite, obtinute din timbrul monumentelor istorice, reabilitarea unor monumente de patrimoniu. Institutia are numeroase atributii in privinta protejarii si promovarii monumentelelor istorice nationale, cat a celor incluse in lista patrimoniului national, fiind in acest sens si punctul de contact national UNESCO. In acelasi timp, INP dezvolta programe si proiecte nationale si europene in domeniul patrimoniului, administreaza fondul documentar al monumentelor istorice si editeaza numeroase lucrari si publicatii periodice in domeniu.

Prima institutie care a avut ca obiect evidenta si cercetarea monumentelor istorice a aparut in Romania in 1892, iar ulterior aceasta si-a schimbat denumirea, structura si arhitectura institutionala in numeroase randuri, mai ales in perioada regimului comunist si dupa 1989. De-a lungul timpului, aceasta a avut ca presedinti personalitati marcante de talia lui Nicolae Iorga (1923-1940), N. Ghika-Budesti, Stefan Bals, Arthur Verona, Horia Teodoru s.a.

Foto: roncea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii