A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714691940.0765.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Unirea Principatelor la Iasi: hora, defilari, depuneri de coroane si huiduieli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-01-2013, ora 16:13

Unirea Principatelor la Iasi: hora, defilari, depuneri de coroane si huiduieli

Articol de Diana Dumitriu

Peste 2.000 de persoane au venit in Piata Unirii pentru a lua parte la manfiestarile organizate de municipalitatea ieseana cu prilejul aniversarii a 154 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane cu Moldova. La eveniment au participat premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, mai multi ministri ai actualei guvernari, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, presedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, parlamentari, reprezentanti ai administratiilor publice locale si judetene, istorici.

Manifestarile au debutat in cursul diminetii, cu cu un spectacol folcloric sustinut de artistii populari Laura Lavric, Maria Dragomiroiu, Veta Biris, Petrica Matu Stoian, precum si de Zenaida Judea si Nicolae Hlib, ambii din Republica Moldova.

Dupa ce presedintele Senatului, Crin Antonescu, a primit onorul din partea Garzii de Onoare, a avut loc ceremonialul religios, momentul fiind urmat de depunerea de coroane la monumentul domnitorului Al. I. Cuza din Piata Unirii, defilarea detasamentelor militare, intonarea Horei Unirii si desfasurarea Horei Populare cu baia de multime aferenta.

De la ora 11,00, timp de o ora, in Piata Unirii s-a desfasurat momentul folcloric 'Noi suntem romani'. In acelasi timp, oficialitatile s-au deplasat spre Biserica 'Trei Ierarhi' unde a fost oficiata o slujba si au fost depuse coroane de flori la mormantul domnitorului Al. I. Cuza.

Pe drumul care leaga Piata Unirii de Biserica Trei Ierarhi, oficialitatile in frunte cu premierul Victor Ponta si presedintele Senatului Crin Antonescu au fost aclamati de multime. Pe langa strangerile de maini si urarile de bine, unii dintre cetateni au tinut sa sarute mana premierului, altii au dorit autografe de la cei doi oficiali sau sa imortalizeze momentul cu ajutorul aparatelor foto. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu a fost solicitat si el sa dea autografe celor din multime.

Ca si in anii anteriori, nu au lipsit incidentele. In zona Librariei Junimea, aproximativ 30 de oameni din multime i-au huiduit pe guvernanti.

Conform programului, de la la ora 12,00, municipalitatea va oferit peste 5.000 de portii de fasole cu carnati si vin fiert. Manifestarile vor continua si in cursul serii, cand 100 de militari vor marsalui cu torte aprinse pe traseul Muzeul Unirii - Palatul Culturii, iar intre orele 18,00 si 20,00 in Piata Palatului Culturii, va fi organizat cel de-al doilea spectacol, un concert sustinut de Ruby, Iris si Zdob si Zdub.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii