ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
18-07-2012, ora 10:26

Unda verde la lipirea afiselor electorale pentru referendum

Articol de Anca Gabriela Cretu

Conform unei hotarari a Biroului Electoral Central, primarii sunt obligati sa stabileasca si sa asigure, prin dispozitie, locuri speciale pentru afisajul electoral. Astfel ca, de ieri, reprezentantii municipalitatii iesene au demarat amplasarea de panouri electorale in toate cartierele orasului resedinta de judet.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii judetului Iasi, Felix Guzga a declarat ca panotajul electoral este permis doar in timpul campaniei electorale aferente referendumului, respectiv pana sambata, 28 iulie ora 07.00.

La data stabilirii prin dispozitie a locurilor speciale pentru afisaj electoral, primarii sunt obligati sa asigure amplasarea de panouri electorale in cadrul acestora. Utilizarea locurilor speciale pentru afisajul electoral este permisa numai pentru partidele politice si presedintele suspendat al Romaniei. Fiecare partid politic, respectiv presedintele suspendat al Romaniei are dreptul la un singur afis electoral”, a precizat Felix Guzga.

Pe raza municipiului Iasi panourile electorale sunt amplasate in 74 de locuri: de la ronduri, la intrarile principale ale bulevardului, in intersectii, in statiile RATP, pe esplanade.

Intrebat daca PD-L va lipi afise pentru sustinerea presedintelui demis de Parlament pe panourile electorala abia amplasate in oras, liderul filialei judetene a partidului, Dumitru Oprea a precizat ca inca nu au fost tiparite aceste afise si ca in prezent membrii partidului se concentreaza asupra organizarii mitingului de sambata, 21 iulie in Piata Palatului Culturii.

Categoric, am intrat si noi si altii in campanie, asa ca suntem de perioada de pregatire. Abia aseara am avut o audio-conferinta a partidului, unde am discutat despre tipurile de materiale folosite. Noi ne ocupam in primul rand de miting, unde e o concetrare de forte, de logistica, de oameni care vin din mai multe judete si de care suntem responsabili direct. Vor fi prezente afise pe panourile electorale la timpul potrivit”, a declarat Oprea.

Foto: emaramures.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii