ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-02-2015, ora 09:56

Un tanar din Iasi a vrut un telefon “de firma” insa s-a ales cu o bucata de gresie

Articol de Madalina Irimia
In cursul zilei de sambata, 21 februarie, Sectia 3 Politie a fost sesizata de un tanar de 25 ani, din Iasi cu privire la faptul ca in ziua de 19 februarie, in timp ce se afla pe o banca in parcul „Saulescu”, din zona Piata Unirii a fost inselat de un tanar, care i-a vandut in loc de un telefon mobil, o husa in care se afla o bucata de gresie, dupa ce initial ii aratase un telefon original.

Valoarea declarata a prejudiciului este de 750 lei. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de „inselaciune”.

Iata indicatiile politistilor ieseni pentru a-i tine departe pe escroci:

- Nu exista scheme garantate pentru imbogatire.
- Nu accepta imediat o propunere ce pare tentanta. Cand crezi ca ai identificat o oportunitate, documenteaza-te mai intai pentru a lua o decizie corecta, in cunostinta de cauza.
- Nu semna niciun document sau inmana bani pana nu faci propriile verificari ale persoanei/firmei cu care vrei sa colaborezi.
- Nu da niciodata bani sau date personale unei persoane pe care nu o cunosti sau in care nu ai incredere. Acest lucru include si transferul unor sume de bani in tara sau strainatate prin metode de plata pe care nu le cunosti/cu care nu esti familiarizat.
- Pe internet, acceseaza direct site-ul de care esti interesat. Evita sa utilizezi link-urile trimise prin email.
- Nu te increde in testimonialele „uimitoare“: gaseste din alte surse probe solide cu privire eficienta unui produs sau succesul unei companii.
- intotdeauna cauta consiliere independent - de specialitate si legala - cand este vorba de bani, timp sau angajamente.
- Daca ai identificat un escroc sau ai devenit victima lui, sesizeaza imediat politia.
- tine minte: escrocii sunt vicleni si inteligenti. stiu cum sa te manipuleze pentru a isi atinge scopul.
- Fii suspicios si vigilent. Daca ceva este prea frumos pentru a fi adevarat, probabil ca te afli in vizorul unui escroc.

Foto: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Nicolaescu,  23.02.2015 10:02

Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: locmunca.office@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii