ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-04-2013, ora 15:29

Un nou protest organizat joi in Piata Unirii. Iesenii cer replantarea teilor pe bulevardul Stefan cel Mare

Articol de Alexandra Stefanescu

Grupul de initiativa “Iasul iubeste teii” organizeaza un nou protest, joi, 11 aprilie 2013, de la ora 18:00, in Piata Unirii. Protestul, adresat Primariei Municipiului Iasi, urmareste replantarea teilor pe bulevardul Stefan cel Mare in termen de 30 de zile de la data organizarii protestului, in locul arbustilor exotici ce au luat locul vegetatiei defrisate, precum si sanctionarea individuala a celor care se fac responsabili pentru taierile ilegale de copaci.

Reamintim faptul ca Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Iasi a aplicat Primariei Iasi, in conformitate cu prevederile art. 96 alin. 3 pct. 9 din Legea 195/2005, sanctiuni contraventionale in valoare de 60.000 lei pentru nerespectarea obligatiei de a realiza in totalitate si la termen masurile impuse.

Avand in vedere ca decidentii din cadrul Primariei Iasi si Consiliul Local, alesi sa reprezinte interesele iesenilor, au ignorat vointa societatii civile si au sfidat protestele cetatenilor, solicitam realizarea si mediatizarea obligatorie a consultarilor publice pentru proiectele urbanistice majore (spre exemplu, proiectul pentru parcarea subterana din fata Teatrului National Iasi, proiectul de reamenajare a Parcului Copou) si respectarea fidela a planului de implementare. Pentru a evita repetarea unor asemenea distrugeri urbanistice si ecologice, cum a fost defrisarea abuziva a copacilor, cerem ca pentru orice proiect de modernizare a orasului sa se realizeze mai intai un studiu de impact peisagistic si urbanistic si publicarea lui inainte de implementarea proiectului. Acest protest solicita o guvernare locala care sa reprezinte interesele cetatenilor prin decizii luate in mod transparent si democratic si este cel de-al treilea protest organizat de Grupul de initiativa “Iasul iubeste teii”. Primele doua proteste au avut loc la inceputul lunii februarie 2013, atunci cand sute de ieseni au protestat impotriva taierilor ilegale si au cerut Primariei Iasi oprirea defrisarii arborilor din centrul orasului”, informeaza organizatorii.

Foto: cityzen.ro

     
Tag-uri: protest, tei, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii