A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713500616.0769.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un nou protest al celor cu credite in franci elvetieni. Manifestantii de la Iasi au cerut demisia lui Mugur Isarescu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-02-2015, ora 16:56

Un nou protest al celor cu credite in franci elvetieni. Manifestantii de la Iasi au cerut demisia lui Mugur Isarescu

Articol de Cristian Amariei

Aproximativ 1.500 de persoane care au imprumuturi in franci elvetieni au iesit din nou in Piata Constitutiei, la 2 saptamani dupa protestul anterior, actiuni similare avand loc simultan la Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Craiova.

La Iasi, protestul a inceput la ora 12:00 prin intonarea imnului „Desteapta-te romane”. In fata sediului BNR s-au adunat in jur de 100 de persoane, protestatarii venind si din Botosani, Vaslui, Pascani sau Roman. Cei prezenti la protest i-au cerut demisia lui Mugur Isarescu .

Nu putem sa mergem la banca sa negociem individual, ne trebuie o solutie legislativa. Vom pune la dispozitia Comisiei de buget-finante documente care arata ca nu se poate negocia cu bancile. N-au negociat nici cand am semnat contractele, nici acum", a afirmat Catalin Voivozeanu, unul dintre reprezentantii Grupului Clientilor cu Credite in CHF si initiator al mitingului.

Protestatarii au afisat bannere si pancarte cu sloganuri precum "Isarescu neaga declaratia de avere/ ANI, tu nu mai ai putere?", "Isarescu dictator, avocatul bancilor!", "BNR reglementeaza doar cum bancile dicteaza!", "Vrem solutii reale. Stop minciunilor electorale!", "Voi, 18 deputati imprumutati,/ Atitudine cand luati?", "Doar oameni politici arestati, / Toti bancherii sunt curati?", "Pe NOI cand ne ajutati? / Vrem si bancheri arestati!", "Banca Nesimtirii Rusinoase (BNR)".

Debitorii bancilor l-au taxat astfel pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a negat ca ar fi contractat in urma cu cativa ani un credit la Volksbank, desi acesta aparea in declaratia de avere.

Ulterior, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a afirmat ca imprumutul a fost refinantat la UniCredit si ca Isarescu isi amintea banca unde l-a achitat, nu de unde l-a contractat initial.

Protestatarii spun ca nu mai au incredere in mesajele guvernatorului BNR dupa ce a afirmat vehement ca nu a avut credit la Volksbank si i-au cerut demisia.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii