ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-04-2013, ora 15:12

Un nou proiect de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul Judetean Iasi si ApaVital Iasi anunta demararea procedurilor pentru implementarea unui nou proiect de investitii in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, POS MEDIU, etapa a II-a. Proiectul are ca obiectiv principal extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Iasi, obiective care reprezinta obligatii de conformare pentru sectorul de apa (fiind stipulate in Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana).

Pana in anul 2016, toate comunitatile Judetului Iasi vor beneficia de alimentare cu apa, in conformitate cu cerintelor Uniunii Europene. De asemenea, cea mai mare parte a comunelor iesene va avea si retea de canalizare. Putem reusi acest lucru odata cu implementarea POS MEDIU II. Din punctul de vedere al sumelor alocate, este cel mai important proiect finantat de Uniunea Europeana si realizat vreodata in Judetul Iasi”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate intre anii 2015 - 2020. Beneficiari vor fi aglomerarile urbane din Judetul Iasi care se incadreaza in urmatoarele conditii: distanta dintre localitati este mai mica de 200 metri sau au o populatie mai mare de 2.000 de locuitori. Lista scurta a investitiilor preconizate a fi cuprinse in acest program cuprinde un numar de 27 de aglomerari urbane din Judetul Iasi, care vor beneficia in principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni, constructia de rezervoare, realizarea de retele de canalizare sau constructia de statii de epurare. Suma estimata a fi acordata Judetului Iasi in cadrul POS MEDIU II este de 200 milioane de euro.

Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare in Judetul Iasi este proiectul prin care inca o mare parte a locuitorilor Judetului Iasi va beneficia de apa si canalizare la standarde europene. Odata cu acest proiect realizam noi pasi in indeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, in conformitate cu politica de dezvoltare a utilitatilor publice”, a declarat Ion Toma, Directorul ApaVital Iasi.

In prezent, ApaVital deruleaza lucrari de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata in cadrul programului POS Mediu I, proiect care a avut o valoare initiala de 136 milioane de euro si a inclus 4 aglomerari urbane. Proiectul cuprinde un numar de 15 contracte de lucrari si doua contracte de servicii, prin intermediul carora se realizeza reabilitari de fronturi de captare, extinderi si reabilitari de conducte de aductiune, extinderi si reabilitari de retele de distributie, realizare de rezervoare noi si reabilitari, statii de pompare si hidrofoare noi, extinderi si reabilitari de retele de canalizare, reabilitari colectoare, constructii statii de epurare noi si reabilitarea celor existente.

     
Tag-uri: proiect, Iasi, Apavital
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii