A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715926085.8087.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un iesean a incercat sa se sinucida cu insecticid
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
16-07-2012, ora 10:48

Un iesean a incercat sa se sinucida cu insecticid

Articol de Alexandra Stefanescu

Un barbat de 43 din Iasi a ajuns in stare critica la urgente dupa o tentativa de sinucidere cu Amitraz. Este primul caz de sinucidere prin intoxicatie cu acest tip de insecticid.

Pacientul in stop respirator cu edem pulmonar toxic, comatos, cu fasciculatii musculare, prabusire volemica a necesitat resuscitare respiratorie, intubatie orotraheala si ventilatie mecanica. Au fost necesari aproape 10 litrii de lavaj pentru a asigura evacuarea continutului gastric. Pacientul este internat la terapie intensiva iar prognosticul este extrem de rezervat. Gestul suicidar a fost declansat de conflictele legate de dificultatile socio-economice”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Amitrazul este un insecticid extrem de puternic care se foloseste in agricultura si in medicina veterinara pentru combaterea acarienilor si a capuselor.

Diagnosticul este dificil si include coma, hipersalivatie, fasciculatii musculare, bradicardie, hipotermie, varsaturi iar examenele toxicologice pot releva diversi metaboliti, a mai precizat medicul iesean.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii