ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-08-2014, ora 14:10

Ultimele pregatiri pentru Raliul Iasului

Articol de Cristian Amariei

In perioada 4 – 6 septembrie, la Iasi se va desfasura etapa a sasea din cadrul Campionatului National de Raliuri, sub egida Ministerului Tineretului si Sporturilor si a Federatiei de Automobilism Sportiv. Raliul Iasului 2014, ajuns la editia cu numarul 30, pastreaza si anul acesta probele de referinta din anii trecuti, sensul de desfasurare fiind inversat. Cunoscut pentru macadamul de calitate, probele tehnice si de viteza, Raliul Iasului pregateste si pentru 2014 peste 100 kilometri de concurs grupati in 10 probe speciale.

Programul competitiei

Evenimentul incepe efectiv miercuri, 3 septembrie, cu recunoasterea traseului. Joi, incepand cu ora 19:30, are loc prezentarea oficiala si startul festiv din fata Primariei Iasi. Tot aici va avea loc si fotografia de grup, impreuna cu o sesiune de autografe. Vineri, incepand cu ora 16:00, din fata Palatului Culturii va pleca prima masina de concurs, iar concurentii vor avea de parcurs peste 50 de kilometri cronometrati impartiti in trei probe speciale. Cu startul la 09:30, ziua de sambata, pregateste echipajelor participante doua bucle identice, formate din trei speciale in preajma localitatilor Paun, Dobrovat si Cioca Boca, cu o lungime totala de peste 71 de kilometri de macadam. Raliul se va incheia cu parcurgerea “Cotnari RallyShow”, superspeciala ce va avea loc pe deja celebrul traseu de la Rapa Galbena. La final va avea loc festivitatea de premiere, desfasurata pe Platoul Terasa Palas.

Castigatorii din anii trecuti

In 2013, Raliul Iasului a fost castigat de echipajul maghiar David Botka/Peter Mihalik, iar in 2012, Francois Delecour alaturi de Dominique Savignoni s-au impus la bordul unui Peugeot 207 S2000.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: iasi, raliu, pregatiri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii