ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
07-11-2012, ora 19:09

USL si-a lansat la Iasi candidatii la parlamentare

Articol de Diana Dumitriu

USL i-a lansat in aceasta seara pe cei 17 candidati ieseni la Camera Deputatilor si Senat, pentru alegerile care se vor desfasura in decembrie. In cadrul evenimentului a fost semnat un ”Manifest pentru Iasi”. Gheorghe Nichita, liderul filialei judetene a PSD, a spus cu acest prilej ca Iasiul are o strategie de dezvoltare a judetului, dar mai ales, de unitate si actiune.

Dupa opt ani de zile in care Iasiul s-a luptat singur, avem toate interesele sa luptam pe toate fronturile pentru interesele Iasiului. De altfel era si timpul. Prea multi ani am avut niste dusmani in proiectele Iasiului. Ar fi vremea ca situatia sa se schimbe radical, ca toti cei care vrem binele Iasiului sa luptam . Este neovie de o echipa de care iesenii sa fie mandri in viitor si care sa fie respectata la Bucuresti. Noi ne-am asumat o raspundere foarte mare pentru Iasi si pentru Moldova. Asta nu o stabilesc eu sau alti politicieni, ci realitatea. Istoria ne da posibilitatea de a spune raspicat: noi ne-am batut cu noi insine, noi am fost pacaliti de-ai nostri. Ma refer la alesii PDL care au facut intotdeauna jocurile adversarilor Iasiului. Nu fac pariuri politice. Vom ramane intotdeauna uniti in jurul proiectelor Iasiului, proiectelor care vor permite Iasiului sa devina capitala oficiala a Moldovei”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Deputatul Relu Fenechiu, liderul organizatiei judetene a PNL a spus ca USL la Iasi reprezinta o forta, amintind astfel ca la alegerile locale din vara cei din USL au obtinut 88 din cele 98 de primarii din judet.

USL s-a nascut la Iasi. Asta spune mult, asta arata ca Iasiul conteaza pe harta Romaniei.Asta ne arata ca suntem o forta, ca am castigat increderea iesenilor, dar ne obliga foarte mult. Ne asteapta o campanie, poate nu foarte grea. Nu este un secret. Ne asteapta o competitie serioasa, o competitie pe care trebuie sa o luam foarte in serios. Noi, cei de aici, avem obligatia sa facem mai mult, sa redam Iasiului ceea ce merita”, a spus Fenechiu.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei a atras atentia ca pentru Iasi aceste alegeri inseamna mai mult decat un scrutin electoral, inseamna o noua viziune, sa proiectam viitorul, sa vedem ceea ce putem face din nou.

De-a lungul istoriei, niciunul dintre toate orasele Romaniei nu a facut sacrificii mai mari decat Iasiul.Dupa 1990, si cu preponderenta in ultimii patru ani, evolutia Iasiului a fost sinuoasa. In perioada 2005-2008 s-au adus cele mai mari investitii - Biblioteca Central Universitara, Casa Studentilor, Universitatea, Palatul Copiilor. Inceputul programului de refacere a Teatrului National Vasile Alecsandri a fost in 2005. Misiunea pe urmatoarii patru ani transcede. Avem obligatia de a reda Iasiului maretia trecutului sau. Dupa toate datele, toti cei 17 candidati veti primi votul de incredere. Aceasta ne obliga, si va obliga, sa redam Iasiului locul sau care era o data. Acest proiect maret la care suntem chemati cu totii este mai mult decat oricand, mai realizabil decat niciodata. Astazi trebuie sa luptam intr-un moment istoric pentru traiectoria Iasiului, un Iasi puternic inseamna o Romanie puternica”, a spus Adomnitei.

Pentru Camera Deputatilor, din partea USL in Colegiul 1 va candida, Corneliu Mugurel Cozmanciuc (PNL), secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor; in Colegiul 2 va candida deputatul Relu Fenechiu, liderul filialei judetene a liberalilor; in Colegiul 3 candideaza fostul vicepresedinte de Consiliu Judetean, social-democratul Constantin Adascalitei (PSD). Deputatii PSD Vasile Mocanu si Neculai Ratoi si Anghel Stanciu doresc un nou mandat candidand in Colegiul 4, Colegiul 5 si respectiv Colegiul 6. Liberalul Coste Alexe, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi vrea un mandat de deputat si candideaza in Colegiul 7, in Colegiul 8 va candida vicepresedintele UNPR - Gheorghe Emacu, secretar de stat pentru Comunitatile Locale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. In Colegiul 9 creatoarea de moda Cristina Nichita spera sa obtina un nou mandat, in Colegiul 10, consilierul local spera sa castige un mandat de deputat Sorin Iacoban (PSD). Dupa un mandat de primar al orasului Pascani, in Colegiul 11 candideaza liberalul Grigore Craciunescu, care a mai avut un mandat de deputat PNL; in Colegiul 12 vrea sa fie deputat directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Iasi, Anton Dobos (PNL).

Si Varujan Vosganian (PNL), Mihaela Popa (PNL), Florin Constantinescu (PSD) si Sorin Lazar (PSD) isi doresc inca un mandat de senator. Dupa ce in urma cu patru ani a ratat intrarea in Camera Deputatilor din partea PNL, prof.univ.dr Marin Burlea, directorul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria, doreste un loc de senator in viitorul Legislativ.

Foto: geozamfir.ro

     
Tag-uri: candidati, USL, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii