ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
11-09-2013, ora 13:48

UPA din Iasi a absorbit Universitatea ”Gheorghe Zane”

Articol de Alexandra Stefanescu

In cursul zilei de ieri, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iasi, si Prof.univ.dr. Petre Malcomete, Rectorul Universitatii Gheorghe Zane si Presedintele fundatiei cu acelasi nume au semnat conventia de fuziune prin absortie a Universitatii Gh. Zane, in calitate de universitate absorbita de catre UPA din Iasi.

Universitatea Petre Andrei din Iasi este persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant care functioneaza prin legea 408/2002 si are toate programele de licenta si masterat acreditate si este cea mai mare institutie de invatamant privat din regiunea Moldovei.

Universitatea Gh. Zane functioneaza din anul 1996 cu specializarile Marketing – acreditata - si respectiv, Limba si Literatura Engleza, Limba si Literatura Franceza, Management, Administratie Publica, care au functionat cu autorizatie provizorii si care vor fi reevaluate de catre Senatul UPA din Iasi, care va decide oportunitatea pastrarii lor.

Prin contractul de fuziune, Univeristatea Gh. Zane se dizolva incepand cu data de 10 septembrie 2013, iar Fundatia Gheroghe Zane isi transfera intreg patrimoniul catre UPA din Iasi.

Ca efect al acestei fuziuni, UPA din Iasi preia si continua activitatea de invatamant superior pentru specializarea Marketing (acreditata), precum si pentru specializarile care au functionat provizoriu, iar studentii vor fi preluati de UPA din Iasi, pana la data de 1 octombrie 2013. Cadrele didactice titulare, cu norma de baza a specializarii acreditate vor fi preluate de UPA din Iasi, iar profesorul Petre Malcomete si-a exprimat doleanta de a se retrage din activitatea didactica, punandu-si la dispozitia UPA din Iasi expertiza deosebita pe care o are cu titlul onorific.

De asemenea, toate activele care au apartinut Universitatii Gheorghe Zane vor intra in patrimoniul UPA in Iasi, la fel ca si drepturile de proprietate intelectuala si industriale ale acesteia.

La data fuziunii, Universitatea Gherghe Zane nu are obligatii banesti, materiale sau de alta natura catre alte persoane, terte sau juridice si nici obligatii fiscale restante.

Este prima fuziune prin absortie din Iasi facuta in baza Legii Educatiei Nationale si in baza Legii Consortiilor si fuziunea conserva ceea ce este viabil din Universitatea Gheorghe Zane imbogatind oferta educationala a UPA din Iasi”, a declarat Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iasi.

UPA din Iasi era singura institutie de invatamant privat care putea prelua si continua dezvoltarea specializarilor noastre. Era nevoie si de un suflu nou la nivelul universitatii noastre. Am fost printre initiatorii programului de marketing din Romania inainte de 1989. Am dorit ca acest program pe care il avem la Universitatea Gheorghe Zane sa nu moara. Sunt sigur ca l-am dat pe maini bune”, a completat Prof.univ.dr. Petre Malcomete, Rectorul Universitatii Gheorghe Zane.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii