ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
25-09-2013, ora 16:09

UMF Iasi incepe anul universitar prin cultura

Articol de Madalina Irimia

Luni, 30 septembrie, incepand cu ora 17.30, in Piata Natiunii (esplanada universitatii), va avea loc Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi.

Festivitatea de lansare a anului universitar, care va sta sub semnul diversitatii si multiculturalitatii, va debuta la ora 17.30 cu prezentarea natiunilor reprezentate de studentii UMF Iasi si mesajele invitatilor speciali. Festivitatea de deschidere va fi urmata de spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa”, cu participarea extraordinara a maestrului coregraf Gigi Caciuleanu. Evenimentul se va incheia la ora 21.00 cu un spectacol festiv de artificii si proiectii video. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 va fi transmisa online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, care se va desfasura sub sloganul “Diversitate si Multiculturalitate”, subliniaza pozitia Universitatii de lider national in domeniul invatamantului superior medical precum si expunerea internationala a acesteia. Festivitatea se va deschide cu ceremonialul Drapelelor Natiunilor – poate cel mai emotionant moment al evenimentului -, urmat de mesajele rectorului UMF si ale invitatilor speciali precum si premierea studentilor care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite.

De la ora 19.30, spectatorii vor putea trai magia dansului contemporan intr-o poveste uluitoare – de la indepartat la apropiat, de la specificul national la universalitate – urmarind spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa” cu participarea extraordinara a maestrului coregraf Gigi Caciuleanu. ”OuiBaDa” este o creatie coregrafica in care este evident traseul coregrafului Gigi Caciuleanu intre doua spatii culturale, cautarea unui „acasa” care nu se fixeaza nicicand intr-un spatiu unic, concret, intr-o cultura detectabila prin prisma unui studiu antropologic. Este vorba de un „acasa” care se manifesta exclusiv in perimetrul poeticului, al transfigurarii, ce isi extrage, e drept, seva, dintr-un imaginar configurat „pe un picior de plai”. Seara se va incheia cu un spectacol festiv de artificii si proiectii video.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi este o universitate multiculturala, multinationala, plurilingvistica, fiind cea mai cosmopolita universitate din Estul Europei, cu studenti din 84 de tari. Deschiderea anului universitar 2013-2014 se va face sub auspiciile diversitatii si multiculturalitatii, sub drapelele celor 84 de natiuni, cu un spectacol extraordinar al cautarilor intre doua spatii culturale.” a declarat Prof.Univ. Dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi.

Pentru rudele si prietenii studentilor din strainatate,ceremonia va fi transmisa online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.

Foto: angesha.deviantart.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii