ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
30-09-2012, ora 14:49

UMF Iasi incepe anul universitar prin cultura

Articol de Diana Dumitriu

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi isi deschide, in aceasta dupa amiaza, portile noului an universitar 2012-2013, organizand manifestari grandioase care vor debuta la ora 16,30 in Piata Natiunii (Esplanada Universitatii). Festivitatea, care se desfasoara sub logo-ul “70 de nationalitati intr-o universitate pentru o vocatie”, va debuta cu ceremonialul Drapelelor Natiunilor, reprezentate de studentii UMF Iasi si mesajele invitatilor speciali. In semn de gratitudine pentru cetatenii Iasului, Universitatea le ofera acestora o Gala extraordinara de Opera si Balet, in interpretarea Corului, Ansamblului de Balet si Orchestrei Operei Nationale Romane Iasi, un concert al trupei Iris si un foc de artificii.

Incepem cu optimism acest an universitar si dorim sa creem o universitate implicata in comunitate, o universitate cu care iesenii se mandresc, o universitate cunoscuta si recunoscuta si suntem convinsi ca ne vom realiza toate obiectivele deoarece cei mai buni ambasadori ai nostri sunt absolventii ieseni, atat de apreciati in toate colturile lumii”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi.

In prezent, Universitatea numara peste 10.000 de studenti, masteranzi si doctoranzi, dintre care peste 1500 sunt studenti straini din 70 de tari.

In anul universitar 2012 – 2013, UMF “Gr.T. Popa Iasi” prin actiunile sale isi reafirma angajamentul fata de dreptatea sociala, sanse egale si diversitate culturala oferind o gama larga de burse pentru a-i ajuta pe studentii remarcabili, dar dezavantajati sa devina absolventi oferindu-le oportunitatea sa isi indeplineasca potentialul.

UMF “Gr.T. Popa” Iasi este in acest mod o universitate multiculturala, multinational, plurilingvistica, promovand valori ale nediscriminarii si sustinand grupurile vulnerabile. Aceasta este ratiunea pentru care exista in curricula cursuri de non-discriminare in sistemul de sanatate, de paliatie, ale medicinei complementare, etc.

Scopul de excelenta in educatie se va sprijini prin furnizarea de oferte, de programe inovatoare si prin atentia acordata programelor de studii postuniversitare, prin optiuni flexibile de predare a cursurilor avand la baza punerea in valoare a platformei de elearning, una dintre cele mai complexe din tara.

Strategia in domeniul cercetarii se bazeaza pe proiecte de cercetare, dar si pe formarea in cercetare.

Obiectivele punctuale vor fi posibil de realizat si datorita faptului ca UMF Iasi nu este afectat de o posibila criza financiara, pemitandu-si sa continue chiar in absenta returnarii fondurilor pe proiecte, sa le continue pana la final.

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii