A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714010607.5984.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Turneul International al Tinerilor Matematicieni, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
05-07-2013, ora 10:05

Turneul International al Tinerilor Matematicieni, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In intervalul 5-12 iulie 2013, Colegiul National este gazda celei de-a V-a editii a Turneului International al Tinerilor Matematicieni (INTERNATIONAL TOURNAMENT of YOUNG MATHEMATICIANS), la care participa 87 de elevi cu performante deosebite la matematica si 47 de profesori reprezentand sapte tari: Franta, Germania, Rusia, China, Belarus, Bulgaria si Romania, elevii fiind organizati in 15 echipe.

Romania, in calitate de tara organizatoare, este reprezentata prin 5 echipe: doua sunt formate din olimpicii nationali ieseni din Colegiul „C. Negruzzi”, Colegiul National „E. Racovita” si Colegiul National Iasi si trei echipe sunt formate din olimpicii nationali si internationali ai Romaniei.

Cele 15 echipe participante sunt evaluate de catre un juriu international alcatuit din reprezentanti ai unor institutii universitare si de cercetare din Elvetia, Franta, Germania, Rusia, Belarus, Bulgaria si Romania.

Prestigioasa competitie a fost lansata la initiativa unor studenti si tineri cercetatori, fosti olimpici internationali din Franta, fiind sustinuta de Universitatea Paris Sud si ilustra organizatie Animath.

Turneul este organizat sub forma unui concurs pe echipe adresat elevilor de liceu din toata lumea. Scopul competitiei este de a stimula interesul pentru matematica si aplicatiile ei, de a dezvolta gandirea stiintifica, abilitatile de comunicare si lucrul in echipa.

Datorita interesului crescut pentru acest tip de competitii, in mai multe tari se organizeaza turnee nationale, echipele castigatoare participand la turneul international (Franta, Bulgaria si Belarus).

Spre deosebire de olimpiade, seturile de probleme pentru Turneu sunt publicate cu cateva luni inainte si contin probleme ale caror solutii nu se cunosc inca. In timpul competitiei participantii isi expun rezultatele cercetarilor in cadrul unei dezbateri intre echipe.

Concursul este organizat in trei runde, runda finala fiind decisiva in stabilirea echipelor castigatoare. Pe site-ul concursului – itym.org – sunt publicate seturile de probleme si formularele de aplicatie.

Foto: grumpytyke.com

     
Tag-uri: turneu, matematica, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii