A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716054697.86.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru vrea sa elimine imunitatea deputatilor si senatorilor in fata justitiei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2014, ora 13:08

Tudor Ciuhodaru vrea sa elimine imunitatea deputatilor si senatorilor in fata justitiei

Articol de Cristian Amariei
Doctorul Tudor Ciuhodaru va depune un proiect de lege ce va eliminina imunitatea deputatilor si senatorilor in fata justitiei. Motivatia unui astfel de demers este legata inmultirea situatiilor in care parlamentul a obstructionat sau obstructioneaza justitia prin refuzul suspendarii imunitatii, ca in cazul parlamentarilor implicati in frauda de la Ministerul Educatiei.

Daca aceasta initiativa legislativa va fi adoptata parlamentarii vor ajunge imediat in fata justitiei intrucat, pentru inceperea urmarii penale si a arestarii parlamentarilor, nu va mai fi necesar avizul camerei din care fac parte.

Majoritatea parlamentara functioneza acum ca o masina de spalat pentru alesii care au probleme cu justitia. Proiectul meu de lege ii trimite direct in fata justitiei, imediat si fara alte avize, pe parlamentarii suspecti de coruptie.

Mai precis, prin acest demers legislativ, pentru inceperea urmarii penale si a arestarii parlamentarilor nu va mai fi necesar avizul camerei din care fac parte.”, a declarat Ciuhodaru.

Concret, alineatul (2) al articolui 72 din Constitutie, se modifica si va avea urmatorul continut: „Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului fara incuviintarea Camerei din care fac parte. Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Medicul mai afirma ca „Un bilant rapid arata ca pana azi cel putin 20 de alesi au avut sau au probleme cu legea, in principal pentru acte de coruptie, carora li s-au mai alaturat alti 32 de incompatibili si, cireasa de pe tortul coruptiei, cei 9 ministri ai educatiei implicati in dosarul Microsoft.
Conform alineatului (2) al articolui 16 din Constitutia Romaniei: nimeni nu e mai presus de lege.
Asta in teorie. In practica, desi conform alineatului (1) al articolului 72 din aceeasi Constitutie deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, exista numeroase situatii in care majoritatea parlamentara s-a opus ridicarii imunitatii in cazul alesilor suspectati de coruptie.
Majoritatea parlamentara a refuzat sa aprobe inceperea urmaririi penale a patru alesi, pe numele lor de palamentar Vosganian, Borbely, Dobre si Chitoiu asa cum a refuzat si ridicarea imunitatii in vederea arestarii a altor doi deputati: Cosma si. Stan.
Asigurarea imunitatii celor suspectati de coruptie nu a ramas fara mentiuni negative. Parlamentul este considerat drept o institutie care impiedica independenta justiei, in raportul UE privind coruptia din cele 28 de state, care incalca statul de drept, in raportul MCV si care nu respecta standardele statului de drept, in raportul Departamentului de Stat.
Consecintele negative nu s-au lasat asteptate. Prin protejarea coruptiei statul roman este discreditat iar eforturile de intrare in Schengen, spre binele cetanenilor si a economiei, sunt sortite esecului.
In aceste conditii proiectul meu de lege ce prevede ca pentru parlamentarii suspecti de coruptie sa nu mai fie necesar avizul camerei din care provin pentru inceperea anchetei, urmarii penale si a arestarii.
Avand in vedere argumentele prezentate, pentru ca parlamentul sa nu mai obstructioneze actul de justitie, este o urgenta pentru Romania adoptarea acestui proiect de lege.”
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii