A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713559701.7644.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru solicita ca agresarea personalului medical sa fie considerata ultraj
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
02-02-2016, ora 10:11

Tudor Ciuhodaru solicita ca agresarea personalului medical sa fie considerata ultraj

Articol de Cristian Amariei
Agresarea personalului medical a devenit lege in spitale. Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru solicita ca agresarea personalului medical sa fie considerata ultraj, la fel ca cea asurpra politistilor. Medicul considera ca sanctionarea aspra va permite descurajarea acestor fapte si va va permite cadrelor medicale sa poata actiona eficient in interesul pacientilor.

,,4 din 5 cadre medicale sunt agresate fizic sau verbal in timp ce lupta sa salveze vieti. Proiectul meu de lege prevede o noua incadrare juridica pentru cei care agreseaza personalul medical. Initiativa legislativa depusa in parlament prevede ca agresiunile fizice sau verbale vor fi incadrate la ultraj, similar jandarmilor si politistilor, astfel incat pedepepsele pentru aceaste fapte vor fi majorate cu jumatate. Consider ca sanctionarea ferma a actelor de violenta asuora personalului medical va descuraja aceasta agresivitate si va permite cadrelor medicale sa poata actiona eficient in interesul pacientilor.

Motivatia acestui demers legislativ este clara. In lipsa unor masuri ferme de protectie a cadrelor medicale cazurile acestea au devenit atat de numeroase incat pun in pericol chiar functionarea sistemului medical atat pentru cei ce sunt in misiuni de salvare cat si pentru cpacientii ce necesita tratament. Ele au devenit un subiect uzual de breaking news dar si cosmarul ce-l traiesc in fiecare zi colegii mei din Unitatile de Primire a Urgentelor si de la Salvare, pusi sa plateasca chiar cu propria integritate fizica continua deteriorare a conditiilor in care se desfasora actul medical.”, afirma Tudor Ciuhodaru.

Deputatul continua prin a spune ca „Concret, Alineatul (4) al articolului 257, din Legea nr. 286/2009 privind Cod Penal, publicata in Monitorul Oficial nr. 510 din 24 iulie 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

,,(4) Faptele prevazute in alin. (1)-(3), comise asupra unui politist, jandarm sau asupra personalului medical, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu exercitarea acestor atributii, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite se majoreaza cu jumatate.”

Toate cele trei profesii au drept scop binele cetateanului, dar, in timp ce politistii si jandarmii au si pregatirea si echipamentul necesar pentru a raspunde unor astfel de agresiuni, personalul medical este expus direct la astfel de situatii iar agresarea acestuia in timp ce isi desfasoara activitatea se poate solda si cu pierderea vietii celor tratati in acel moment.

In urma cu mai bine de patru ani am mai propus parlamentului un proiect legislativ privind inasprirea pedepselor pentru cei care agreseaza personalul medical aflat in misiune. Din pacate, fara implicarea Colegiului Medicilor si a sindicatelor, a fost adoptat in varianta guvernamentala in 2012. Aceasta pe langa ,,meritul” de a fi un copy paste a proiectului meu de lege, a dus in derizoriu chiar un astfel de demers imblanzind pedeapsele pentru astfel de fapte, ce pot fi reduse chiar la simple amenzi. Reamintesc ca proiectul meu legislativ prevedea si autosesizarea organelor abilitate pentru rezolvarea acestor cazuri pe cand proiectul guvernamental trimite tot victimele sa bata din poarta-n poarta pe la diverse institutii.

Pentru ca protectia colegilor mei aflati in misiune sa fie asigurata corespunzator e nevoie doar ca parlamentarii sa voteze pentru acest proiect de lege.”
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii