ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-10-2014, ora 08:40

Tudor Ciuhodaru lanseaza o provocare celor 14 candidati la alegerile prezidentiale

Articol de Cristian Amariei

Parlamentarul Tudor Ciuhodaru ii provoaca pe cei 14 candidati la alegerile prezidentiale sa se prezinte pe 14 octombrie la Pungesti.

Ii provoc pe cei 14 prezidentiabili sa vina pe 14 octombrie 2014 la ora 14 la Pungesti. Vreau sa vad daca ne sustin cele 4 solicitari referitorare la extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica: adoptarea legii Ciuhodaru ce prevede interzicerea extragerii gazelor prin fracturare hidraulica, anularea Hotărârilor de Guvern prin care s-au aprobat acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de șist; respectarea voinței comunităților locale și transparenta in procesul decisional, retragerea statului de zona speciala de siguranta publica la Pungesti.

Pe 14 octombrie se implineste un an de cand manifestantii au blocat accesul utilajelor pentru instalarea sondelor Chevron.

Este un bun prilej pentru a ne spune ce au de gand sa faca privind extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Sa spuna daca vor sprijini sau nu proiectul meu de lege privind interzicerea extragerii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Senatul nu a reusit respingerea proiectului dar, rusinos pentru cei care care in 2012 ne spuneau ca sunt impotriva gazelor de sist, proiectul este blocat de Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare a Camerei Deputatilor, ce este camera decizionala. Termenul de depunere a raportului a expirat de mult, mai exact pe 5 decembie 2013.

In urma cu 1 an am inceput protestele de la Pungesti Am fost acolo si m-am tinut de cuvant. Am facut zeci de interpelari catre premier si ceilalti ministri dar am vazut doar cum sunt folositi jandarmii pentru a apara interesele unei companii straine si cum apar in Romania zone de ocupatie, eufemistic numite ,,zone speciale de siguranta publica”.

Cine stie, poate, macar in campania electorala au disponibilitatea de a ne asculta…si daca tot premierul vrea referendum referitor la forma de guvernare ar putea face acelasi lucru privind fracturarea hidraulica.

Ce ziceti domnilor si doamnelor? Tot veniti toti la Iasi de Sfanta Parascheva.” declara Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii