A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714853267.5884.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru il acuza pe Nichita de haosul din trafic si strazile inzapezite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-02-2012, ora 11:09

Tudor Ciuhodaru il acuza pe Nichita de haosul din trafic si strazile inzapezite

Articol de Madalina Irimia

Deputatul Tudor Ciuhodaru a profitat de haosul din trafic (provocat de ninsorilor abundente) pentru a atrage atentia asupra organizarii defectuoase a municipalitatii. Deputatul aspirant la scaunul de edil a subliniat ca desi Iasul nu s-a aflat sub incidenta de cod portocaliu „competenta in administratie” a edililor a facut ca impactul ninsorilor in oras sa fie la fel de mare ca in sudul tarii.

Pe scurt suntem blocati si consemnati in locurile in care ne-a prins ultima ninsoare. In cele mai multe cartiere prima banda de circulatie este ocupata de masini zidite in zapada de utilajele care au trecut in urma cu o saptamana. A doua banda de circulatie e blocata de masini care nu mai aveau cum sa ajunga la prima banda pentru a parca, din cauza zidurilor de zapada abandonate. Si aceste masini de pe a doua banda au inceput sa fie zidite.”, a afirmat Tudor Ciuhodaru.

El a mai subliniat ca problema traficului iesean este una mai veche, inrautatita doar de conditiile meteo actuale.

Astfel pe multe din marile bulevarde se circula pe o banda pe sens in conditiile cand si vara aglomeratia era de nesuportat la ore de varf. Pe strazile asa zis secundare nici nu se mai poate intra si multe din scoli si spitale sunt amplasate pe astfel de strazi. In conditiile date este justificata instaurarea starii de urgenta in municipiul Iasi pentru a putea lua altcineva hotararile pe care domnul primar nu le poate lua”, a adaugat acesta.

Acuzatiile vin in contextul in care pe site-ul oficial al Primariei Municipiului Iasi sunt enumerate masurile luate pentru inlaturarea efectelor ninsorilor abundente din aceasta luna.

Din cauza temperaturilor scazute, a vantului destul de puternic si a cantitatilor mari de precipitatii, am intampinat greutati in activitatea de deszapezire a orasului. S-a lucrat si se lucreaza sustinut atat in timpul zilei, cat mai ales pe durata noptii. Practic, atunci cand a nins abundent, din doua in doua ore plugurile reveneau pe acelasi traseu, iar in acest interval se depunea un strat de zapada de circa 5 – 7 centimetri”, preciza edilul Iasului, Gheorghe Nichita.

Prioritatile in procesul de deszapezire au fost principalele artere pe care circula mijloacele de transport in comun sau cu accesul la unitatile de invatamant sau spitale. Reprezentantii municipalitatii au afirmat, de asemenea, ca au in ciuda problemelor generate de temperaturile scazute (inghetarea motorinei, a uleiurilor de motor etc), RATP Iasi a scos la strada de la inceputul saptamanii trecute 74 de autobuze, 24 microbuze si 71 tramvaie, suplimentate de alte 20 autobuze Unistil, nefiind intreruperi, nici caderi de tensiune sau probleme la macaze.

Sursa foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii