ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-12-2013, ora 12:48

Tudor Ciuhodaru ii solicita premierului instituirea de urgenta a unui moratoriu privind extragerea gazelorde sist atat la Pungesti cat si la Baile Felix

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru, initiatorul legii privind interzicerea extragerii gazelor de sist, ii solicita premierului instituirea de urgenta a unui moratoriu privind extragerea gazelorde sist atat la Pungesti cat si la Baile Felix intrucat nu exista studii de impact si nici consultarea populatiei.

Totodata parlamentarul vrea ca simultan cu alegerile europarlamentare sa se organizeze la nivel national un referendum privind interzicerea fracturarii hidraulice si a mineritului cu cianuri in Romania.

Domnule prim ministru. Din Pungesti, capitala luptei impotriva extragerii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, cerem dreptate pana la capat si respectarea promisiunilor din decembrie 2012. Vrem ca vointa cetatenilor sa nu mai fie ignorata atat in ceea ce priveste Rosia Montana cat si extragerea gazelor de sist. Daca va e frica sa faceti acest lucru puteti sa luati in considerare si demisia. Poate nu ati aflat sau nu va intereseaza ca pe 9 octombrie Parlamentul European a recunoscut riscurile riscurile fracturarii hidraulice asupra mediului si sanatatii si a votat, chiar cu parlamentarii USL, completarea directivei de mediu cu obligativitatea studiilor de impact si a consultarii populatiei. In timp ce companiile straine obtin tot ce vor impotriva vointei vasluienilor legea noastra, ce prevede interzicerea fracturarii hidraulice in valorificarea gazelor de sist, zace in sertarele Camerei Deputatilor. Va cerem sa opriti exploatarea de la Pungesti pentru ca nu exista nici studii de impact si nici consultarea populatiei si poate, asa cum si-a gasit timp pentru vizita de lucru in mina de la Rosia Montana, veti veni sa-i ascultati si pe romanii din Vaslui.

Pentru ca ne-am lamurit ca parlamentarii din Vaslui nu vor face nimic pentru ca aceasta lege sa fie adoptata le cer, in perspective regionalizarii, celor din Bacau si Iasi sa sustina acest demers legislativ pentru siguranta regiunii. In timp ce USL vorbeste de mana securitatii energetice desi resursele sunt valorificate de o companie straina noi vorbim de siguranta energetica concretizata in sanatatea noastra si in modul nostru de a ne castiga existenta. Va reamintim ca rabdarea noastra nu e fara limite si ca ne rezervam dreptul de a protesta in continuare si de a initia o campanie de strangere de semnaturi in vederea unui referendum prin care va vom cere fara rezerve demisia. Voi aveti gazele, noi avem chibritul!”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii