ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-11-2015, ora 09:48

Tudor Ciuhodaru candideaza la presedentia Colegiului Medicilor

Articol de Madalina Irimia
Doctorul Tudor Ciuhodaru si-a depus candidatura la presedintia Colegiului Medicilor. Medicul le propune colegilor de breasla sa ,,aleaga actiunea” pentru conditii de munca adecvate, salarizare corespunzatoare si desfiintarea feudelor baronilor din sanatate.

Ciuhodaru vrea profesionalizarea conducerii Colegiului, asigurarea sprijinului pentru toti medicii supusi pe nedrept oprobiului public, decizii luate transparent si democratic. Alegerile vor avea loc pe 29, 30 noiembrie si 1 decembrie 2015.

Medicii specialisti pot vota avand certificat de membru iar rezidentii in baza adeverintei de salariat de la angajator.

,,E momentul sa actionam impreuna sa actionam pentru bunastarea acestei profesii. Timp de zece ani nu s-a intamplat nimic. Nimic bun, ca sa fiu mai precis, ca rele sunt destule. Sunt convins ca toti medicii s-au saturat vorbe si de promisiuni

Acum pot alege actiunea. Am cunostintele, experienta si vointa necesara pentru a actiona. Am dovedit acest lucru de fiecare data.

E momentul sa ne concentram pe locurile noastre de munca si pe drepturile noastre! E momentul sa punem presiune si sa fim respectati de guvernanti! E momentul ca aceasta organizatie sa fie mai mult decat alt incasator de taxe sau un instrument coercitiv.

Am trei obiective clare: conditii de munca adecvate, salarizare corespunzatoare si desfiintarea feudelor baronilor din sanatate.

Cum le voi realiza? Am initiat deja demersurile legislative ce rezolva aceste obiective prin alocarea a cel putin 6% din PIB sanatatii, salarizarea medicilor similara cu a demnitarilor, o noua incadrare juridica-ultraj- a agresiunii medicilor, plata tuturor garzilor rezidentilor indiferent de an, mutarea responsabilitatii malpraxisului de pe medic pe angajator si societatea de asigurari si o noua lege a sanatatii ce include criterii clare de promovare a celor competenti.

Ele trebuie sustinute prin profesionalizarea conducerii Colegiului, asigurarea sprijinului pentru toti medicii supusi pe nedrept oprobiului public, decizii luate transparent si democratic.

Sunt multe de schimbat dar niciodata nu am fost mai plini de speranta ca impreuna vom ajunge acolo unde ne dorim! De aceea candidez pentru presedentia Colegiului. Drumul inainte va fi lung. Urcusul va fi greu. S-ar putea sa nu ajungem repede la capat. Numai solidari putem trece cu bine peste ceea ce va urma.”, declara Tudor Ciuhodaru.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii