A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714137103.6574.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca iesenii ar putea ramane fara asistenta de urgenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-08-2014, ora 08:30

Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca iesenii ar putea ramane fara asistenta de urgenta

Articol de Ana-Maria Onofrei

Doctorul Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca pacientii din Iasi ar putea ramane fara asistenta de urgenta. Salvarea a primit doar jumatate din bugetul necesar reparatiilor masinilor, in conditiile in care o treime din parcul auto ar trebui inlocuit iar restul au grade importante de uzura.

Anul trecut Salvarea Iasi a avut 112.249 de interventii, iar in acest an se estimeaza ca numarul de interventii va depasi 150.000. Parlamentarul a interpelat ministerul sanatatii solicitand alocarea sumelor necesare. Deputatul considera ca, pana cand nu vor fi adoptate proiectele sale de lege privind alocarea a 6% din PIB pentru sanatate si deblocarea posturilor din sistemul sanitar, exista riscul ca aceasta situatie sa se repete in orice judet din tara.

Guvernantii taie cauciucurile salvarii prin reducerea la jumatate a bugetului necesar repararii masinilor. Nu ne vom putea deplasa la solicitari pentru ca bugetului este foarte mic. Si asta in conditiile in care Salvarea Iasi intervine la fiecare 20 de secunde salvand trei vieti in fiecare minut. Doar anul trecut in Iasi au fost peste 112.249 de interventii, similar numarului tuturor interventiilor SMURD la nivel national, iar in primul semestru al acestui an numarul de interventii a depasit deja 59.976. Salvarea Iasi asigura peste 90% din asistenta medicala in conditii extrem de dificile: un parc auto insuficient (de doar 63 de salvari), imbatranit (unele functionad din 2002), cu un grad extrem de uzura (19 ambulante au peste 400000 de kilometri) si deficit de personal.”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Potrivit medicului, sunt salvari care au la bord 849.000 de kilometri, de peste 20 de ori lungimea Ecuatorului, iar doar anul trecut salvarile din Iasi au parcurs 3,5 milioane de kilometri, adica au inconjurat pamantul pe la ecuator de aproape 88 de ori.

30% din salvari trebuie inlocuite de urgenta, iar restul necesita frecvent reparatii si datorita faptului ca peste 82% din drumurile din Iasi sunt de piatra sau macadam iar restul sunt pline gropi.

Solicitam acordarea urgenta a fondurilor necesare salvarii Salvarii fara de care viata a trei ieseni e pusa in fiecare minut in pericol.”, a declarat Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  01.06.2017 13:16

wh0cd7948277 home page

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii