ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
09-09-2015, ora 11:17

Tudor Ciuhodaru: „Parlamentul trebuie sa adopte masuri ferme impotriva evenimentelor de la Sfantul Gheorghe”

Articol de Madalina Irimia
Doctorul Tudor Ciuhodaru considera ca e nevoie de masuri ferme care sa descurajeze actiunile extremiste, revizioniste sau separatiste. Deputatul a iniţiat un proiect de lege ce sanctioneaza cu inchisoarea persoanele ce initiaza, organizeza, sprijina sau savarsesc actiuni impotriva ordinii constitutionale precum cele de la Sfantul Gheorghe.

„Romania a fost intodeauna un stat extrem de tolerant, pe teritoriul nostru traiesc multe minoritati ce nu se pot plange ca sunt prigonite sau marginalizate de statul roman. Isi pot folosi limba materna, pot invata in limba materna, se pot manifesta liber si isi pot promova cultura si religia. Noul cod penal nu condamna incalcarea articolului 1 si articolul 13 din Constitutia Romaniei.

Lipsa unor masurii care sa descurajeze si sa pedepseasca orice actiune impotriva ordinii constitutionale savarsite de persoane, organizatii sau partide a dus la exacerbarea acestor manifestari.

Recentele evenimente de La Sfantul Gheorghe, unde veteranii au fost impiedicati sa arboreze drapelul national se alatura unui sir lung de astfel de manifestari. Poate va mai aminititi de cele de la Targu Mures in cadrul carora s-a cerut autonomia Tinuntului Secuiesc precum si cererile europarlamentarilor romani de etnie maghiara Laszlo Tokes si Csaba Sogor. Se impune ca Parlamentul Romaniei sa adopte un act normativ care sa reglementeze faptul ca in Romania libertatea, democratia, dreptul de miscare si libera exprimare, nu pot merge pana la nivelul la care prin abordari extremiste se ataca esenta statului roman.

Concret, prin acest proiect de lege, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi initierea, organizarea, sprijinirea sau savarsirea oricarei actiuni extremiste, revizioniste, separatiste ce are drept scopul schimbarea ordinii constitutionale.”, sustine Tudor Ciuhodaru.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii