A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715829171.7031.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru: “Ministrul ne taxeaza, betivii se trateaza”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-10-2013, ora 08:05

Tudor Ciuhodaru: “Ministrul ne taxeaza, betivii se trateaza”

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru considera ca noul pachet de servicii medicale favorizeaza betitvii si drogatii ce se pot trata gratis de ori cate ori au chef in serviciu de urgenta pe banii populatiei si asta in timp ce platitorilor de taxe li se reduce drastic numarul de consultatii gratuite.

Deputatul solicita adoptarea de urgenta a proiectului legislativ ce prevede trei lucruri noi pentru ca betivii si drogatii tratati la urgenta:

1) acestia vor deconta la iesirea din spital sub forma de coplata macar o parte din serviciile medicale sau sa efectueze munca in folosul comunitatiil

2) dublarea acestor contributii daca abuzul de alcool sau droguri te aduce la urgenta in mai putin de un an

3) ca sumele colectate vor fi utilizate pentru ameliorarea conditiilor de tratament in urgenta. Coplata pentru betivi reprezinta practic decontarea examenului clinic si paraclinic, a determinarilor toxicologice si a masurilor terapeutice efectuate in unitatile sanitare in cazul pacientilor cu abuz de alcool sau consum de stupefiante si poate fi modificata prin ordinul comun al ministrului sanatatii si al justitiei.

Zilnic sunt tratati la urgenta cel putin 150 de astfel de pacienti iar anual cei peste 50000 de betivi si drogati consuma din ceea ce contribuim cu totii la sanatate cel putin 25 de milioane de euro. Dupa ce au oferit cu generozitate soferilor pe langa amenzi si-o bere uitand de vietile pierdute pe strazile din Romania guvernantii mai toarna cate un paharel si pentru betivii ce ajung zilnic in camera de garda. Noul pachet de baza ofera tot ce trebuie pentru ca betivii si drogatii sa se trateze gratis ori de cate ori au chef la urgente. Numarul urgentelor medicale legate de consumul de alcool este in continua crestere. Am ajuns sa tratam la nivel national zilnic in medie peste 150 de pacienti in urma consumului de alcool. Mai précis consumul excesiv de alcool reprezinta intre 20 si 40% din cazurile de solicitare a asistentei medicale si peste 50000 de pacienti au beneficiat de tratament gratuit in unitatile de primire a urgentelor. Cheltuielile anuale legate de abuzul de alcool sau droguri a aproape 60000 de pacienti depasesc 25 de milioane de euro, peste 80% dintre acesti pacienti sunt neasigurati si chiar daca ar exista o asigurare aceasta nu ar trebui sa se refere la excesul de alcool si droguri.

De aceea am propus un proiect de act normativ prin care se prevede ca , dupa ce vor fi tratati, betivii si drogatii vor plati la iesirea din spital 500-1000 de lei sau vor efectua 50 -100 de ore de munca la prima prezentare iar in caz de se repeat acest abuz in mai putin de un an coplatat pentru alcool si droguri se dubleaza. Totodata se prevede ca sumele colectate vor fi utilizate de unitatile sanitare. Coplata pentru betivi reprezinta practic decontarea examenului clinic si paraclinic, a determinarilor toxicologice si a masurilor terapeutice efectuate in unitatile sanitare in cazul pacientilor cu abuz de alcool sau consum de stupefiante si poate fi modificata prin ordinul comun al ministrului sanatatii si al justitiei. Din pacate proiectul zace prin sertarele parlamentului in timp ce tulburelul aduce sute de betivi in unitatile de primire urgenta iar dumneavoatra asteptati pe hol eliberarea unui pat”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii