ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-02-2012, ora 11:29

Tudor Ciuhodaru: Fiecare regiune de dezvolare a Romaniei va primi cate un elicopter SMURD

Articol de Cristian Amariei

Senatul a adoptat proiectul legislativ initiat de Tudor Ciuhodaru ce prevede alocarea unui elicopter SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare.

Deputatul considera ca in conditiile desfiintarii si comasarii spitalelor transportul rapid catre Unitatile de Primire a Urgentelor este esentiala pentru supravietuirea celor lasati fara asistenta medicala.

Asistenta medicala de urgenta este una din prioritatile fiecarei tari. Personalul medical de urgenta intervine la cazurile cele mai grele, in locurile cel mai putin accesibile, un elicopter facand diferenta intre viata si moartea unui pacient aflat in aceasta situatie. In prezent in Romania exista cateva centre medicale de inalta performanta si majoritatea cazurilor de urgenta medicala majora sunt directionate catre unitati de primire a urgentelor din aceste centre medicale situate in municipiile Cluj, Iasi, Brasov, Constanta,Timisoara, Bucuresti.

Alocarea unui elicopter SMURD ar avea ca efect scurtarea timpului de interventie in situatii de urgenta medicala majora, cazuri care oricum sunt directionate catre unitatile de primire a urgentelor din aceste localitati. De asemenea, alocarea unor elicoptere ale SMURD ar reduce semnificativ costurile pe care le implica deplasarea unor elicoptere din alte zone ale tarii”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Fiecare regiune de dezvolare a Romaniei,respectiv Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Regiune de Dezvolare Vest, Regiunea de Dezolvoltare Nord-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Sud-Est, Regiunea Sud-Muntenia, Regiunea Bucuresti-Ilfov si Regiunea Sud-Vest-Oltenia, va primi cate un elicopter care va deservi populatia din judetele inglobate in aceste unitati administrative.

Elicopterele vor stationa in municipiile care gazduiesc centrele de comanda ale celor 8 regiuni de dezvoltare. Fondurile pentru achizitionarea elicopterelor vor fi prevazute in Legea bugetului de stat.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii