ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-11-2014, ora 12:28

Tudor Ciuhodaru: „Cum ne-a restrans Ponta dreptul de vot? Simplu! Prin numarul mic de sectii de votare”

Articol de Cristian Amariei

„Cum ne-a restrans Ponta dreptul de vot? Simplu! Prin numarul mic de sectii de votare, amplasarea defectuoasa a acestora si cresterea birocratiei! Sa fie formulare tipizate!” Asa incepe Tudor Ciuhodaru acuzatiile la adresa lui Victor Ponta.

Sa facem un calcul simplu. In Romania: avem 18.550 sectii de votare la 18. 313 698 votanti, adica o medie de 987 de votanti si ceva pe sectie. In strainatate avem 294 de sectii de votare, din care 210 in Europa, la circa 3 milioane si jumatate de votanti, adica o medie de 11. 904 votanti pe sectie. Chiar si daca am considera doar 3 milioane de romani in diaspora, desi numai in Italia si Spania sunt aproape 2 milioane, tot am avea 100.14 votanti pe sectie, adica de aproape 11 ori mai multi.

Demiterea urgenta a ministrului de externe ar fi o minima dovada de respect a guvernului pentru romanii din diaspora. Si asta daca nu se trezeste cineva sa faca si o plangere penala organizarea de doi bani ce a facut drept scop votarea dificila.

Ce credeti, oamenii acestia stau la coada pentru Ponta? Asta ar fi o premiera dar nu prea cred. Cred mai degraba ca dupa episodul ,,Am invins....Mihaela, dragostea mea” cand diaspora a schimbat balanta votului la prezidentiale, PSD-ul a invatat ca accesul la vot al diasporei trebuie restrictionat prin orice mijloace.

Multumim romanilor din afara pentru efortul de a fi roman, prin deplasari pe sute de kilometri si statul la cozile ceausiste, de parca s-ar da la coada lapte, iaurt sau carne ca inainte de decembrie '89. Romanii din tara va sunt recunoscatori pentru demonstratia de spirit civic, mandru de a fi roman cu grija de Romania, de romanii din Romania.

Felicitari basarabeni, sunteti mai romani decat multi dintre cei se dau patrioti pe afise sau prin mass-media, goarne slobode, catavenci urlatori in aer.

Parca vad insa ca nu-si va da nimeni demisia si nici nu va fi demis. Tovarasii au obrazul cat pingeaua. De aceea iesiti la vot si pe 16 noiembrie…”, a declarat Ciuhodaru.

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii