ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-04-2015, ora 14:11

Traseu pentru biciclisti. Cativa tineri au amenajat un traseu de cicloturism la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Un grup de tineri, iubitori de ciclism, a curatat si amenajat primul traseu de cicloturism din Iasi. Acestia isi propun sa ofere o alternativa de petrecere a timpului liber pentru iubitorii sportului pe doua roti. Pentru amenajarea traseului, tinerii au trasat chenare albe in interiorul carora au desenat o bicicleta rosie.

Pentru a face ce si-au propus, tinerii au cumparat vopsea si pensoane, dupa care si-au confectionat sabloane, si-au pus manusi de protectie si au inceput sa amenajeze cei sase kilometri de drum prin padure. Ideea de curatare si marcare a zonei din padurea Uricani, de pe raza comunei Miroslava, apartine asociatiei Probikeadiction din Iasi.

Ioana Popa, presedintele Asociatiei Probikeadiction, Iasi: "Ne-am hotarat sa oferim o alta alternativa de petrecere a timpului liber pentru ciclisii ieseni. Pentru ca stim foarte bine ca drumurile din Iasi nu sunt tocmai potrivite pentru practicarea ciclismului. Ori aici este un drum sigur care poate fi parcurs atat de familii cu copii, este un drum usor si de aceea ne-am gandit ca padurea asta este tocmai potrivita."

Tinerii care au participat la amenajarea traseului sunt voluntari pasionati de cicloturism. Prin munca lor, acestia au vrut sa-si amenajeze propriul traseu din dorinta ca atat ei cat si alti iubitori ai sportului pe doua roti sa se plimbe linistiti cu bicicleta.

"Am venit aici fiindca imi place sa ma dau cu bicicleta."

"Fiind primul traseu cicloturistic, cred ca era necesar sa se inceapa de undeva. A inceput sezonul cald si, cu siguranta, majoritatea oamenilor prefera sa iasa in natura, sa se plimbe cu bicicleta."

"Mi s-a parut o idee grozava sa ne petrecem o bucata din ziua asta libera facand ceva pentru ceilalti. Ca biciclistii din oras sa descopere locul asta."

"Multa lume care merge numai pe asfalt si prin orasul poluat s-ar putea sa aprecieze mai mult un traseu destul de plat, nu foarte dificil si foarte natural," au spus biciclistii.

Pe langa marcajele din padure, in urmatoare perioada vor fi montate si panouri informative. intregul traseu de cicloturism va fi inaugurat la sfarsitul lunii aprilie si se va intinde pe 14 kilometri de drum: sase prin padure si opt pe stada pana la Palatul Sturdza din Miroslava. Pentru amenajarea traseului s-a investit suma de opt mii de lei.

Sursa: digi24
     
Tag-uri: iasi, traseu, cicloturism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii