ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-12-2015, ora 12:33

Tramvai-biblioteca, in Iasi. Cele 2 reguli care trebuie respectate de toti cei care vor sa calatoreasca cu el

Articol de Madalina Irimia
Un tramvai transformat in biblioteca le-a aprins tinerilor din Iasi setea de lectura. Inedita biblioteca mobila are deocamdata doar 10 carti, insa initiatorii proiectului spera ca numarul sa creasca.
Tramvaiul literaturii circula pe ruta Gara, Parcul Copou - Targu Cucu. Singurele reguli pe care calatorii trebuie sa le respecte sunt sa abia bilet compostat si sa inapoieze cartea dupa ce au terminat de citit.

De cateva zile pe strazile din Iasi circula primul tramvai cu biblioteca, din tara. Deocamdata sunt doar zece carti , insa, initiatorul proiectului, Eugen Benea, spera ca numarul lor sa creasca, din donatii.

"Un prieten imi spunea: as vrea sa vad biblioteca plina si tramvaiul plin cu carti,atunci o sa fiu un om fericit. Daca o sa fie mai multe carti, fie o sa le amplasam pe banca. daca se intampla lucrul o sa extindem conceptul de biblioteca si la alte tramvaie. "

Cea mai importanta regula pe care calatorii trebuie sa o respecte este sa aiba intodeauna grija de carti. Calatorii pot sa aleaga o carte din biblioteca mobila pe care o pot citi in tramvai, sau acasa. Sunt rugati insa, ca dupa ce termina lectura sa o inapoieze, sau, daca vor, pot chiar sa doneze o carte din biblioteca personala.

Cu o carte in mana, timpul petrecut pe drum , parca trece mai repede, spun calatorii. Multi se gandesc sa doneze carti care strang praf pe rafturile de acasa si spun ca “este o idee foarte buna, mai ales pentru tineret care a lasat cartile deoparte si a luat calculatorul si telefonul”.

Initiatorii tramvaiului literaturii spun ca in ajunul Craciunului, pe strazile din Iasi, va circula si tramvaiul lui Mos Craciun care va fi plin cu spiridusi si multe surprize.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: iasi, tramvai, biblioteca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii