A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714081355.5168.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu, la Iasi: “Romania trage un semnal de alarma cu privire la riscurile de securitate la adresa Republicii Moldova. Crimeea este doar un episod, Rusia nu se va opri aici”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
19-03-2014, ora 14:22

Traian Basescu, la Iasi: “Romania trage un semnal de alarma cu privire la riscurile de securitate la adresa Republicii Moldova. Crimeea este doar un episod, Rusia nu se va opri aici”

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Traian Basescu a fost prezent miercuri in Iasi unde s-a intalnit cu omologul sau din Republica Moldova, Nicolae Timofti.

Intalnirea dintre cei doi sefi de stat vine la scurt timp dupa ce presedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Mihail Burla, a solicitat Moscovei sa ia in vedere posibilitatea alipirii legale a acestei regiuni la Rusia.

"De la Consiliul European asteptam nu numai stabilirea nivelului de sanctiuni la adresa Federatiei Ruse ca urmare a anexarii ilegitime a Crimeei, dar in mod categoric Romania va aduce in dezbatere si situatia Moldovei, plecind de la nevoia de a se da o perspectiva europeana (...) Nu in ultimul rind, plecind de la realitatea ca UE nu mai trebuie sa fie surprinsa - ne-a luat prin surprindere Georgia in 2008, Crimeea in 2014. UE trebuie sa inteleaga ca semnalele care au venit demult din regiune trebuie tratate corect. Expertiza corecta se afla aici, nu pe malul celalalt al Atlanticului. Aici se afla analiza si expertiza, la Marea Neagra. Securitatea regionala e la fel de importanta si pentru Republica Moldova si Romania sau Polonia si tarile baltice. Concluzia pe care eu am promovat-o in discutiile de azi este ca, dincolo de ingrijorare, trebuie sa luam si masuri care sa previna evenimente ca cele petrecute intre Rusia si Ucraina. Iar solutia pentru garantarea securitatii Moldovei este legata de accelerarea proceselor de integrare in UE . I-am promis presedintelui Timofti ca voi sustine ca in cel mai scurt timp Moldova sa primeasca o perspectiva europeana garantata", a declarat presedintele Traian Basescu.

Am convenit cu domnul preedinte asupra necesitatii impulsionarii procesului de integrare a Republicii Moldova. Semnarea cat mai curand a acordului de asociere cu Uniunea Europeana. L-am rugat pe domnul presedinte Traian Basescu sa sustina la nivelul UE aceasta dorinta fireasca. Interesul ambelor parti, ca si a comunitatii internationale, este ca aceasta zona sa ramana calma. Guvernele tarilor noastre desfasoara proiecte ample, iar semnalul pe care dorim sa-l transmitem este ca acestea sa fie finalizate in termenele stabilite”, a explicat Nicolae Timofti.

La aparitia sefului statului, zeci de persoane au scandat in Piata Unirii, ''Basarabia, pamant romanesc!''.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii