ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
21-07-2012, ora 13:03

Traian Basescu la Iasi: “Nu putem lasa tara pe mana unui grup de puscariabili din Parlamentul Romaniei. Trebuie sa punem capat abuzului si loviturii de stat a lui Ponta si a lui Antonescu”

Articol de Alexandra Stefanescu

Declaratia presedintelui suspendat Traian Basescu:

Vreau ca pe 29 sa mergem la vot! Sunt foarte multi care spun ca daca nu mergem la vot nu legitimam lovitura de stat. Sunt de acord cu ei pana la un anumit punct. Acest punct este legat de cum ne vad cei din UE. Trebuie sa punem capat abuzului si loviturii de stat a lui Ponta si a lui Antonescu. Voi sunteti cei care in 2007 ati spus NU la referendumul de demitere. Atunci v-ati aparat presedintele. Astazi trebuie sa aparati mai mult! Trebuie sa va aparati tara! Pe 29 iulie nu discutam despre scaunul lui Basescu, pe 29 iulie trebuie fie sa spuneti da lui Crin Antonescu si sa lasati tara in izolare sau sa spuneti nu pentru Traian Basescu si sa iesim din izolare.

Nu putem lasa tara pe mana unui grup de puscariabili din Parlamentul Romaniei. Va rog sa intelegi un lucru fundamental! Prin reactiile pe care le-ati vazut toti, puteti intelege ca Romania este izolata in momentul de fata datorita vremelnicilor ei conducatori. Acesti oameni nu sunt parteneri de dialog ai statelor din UE. Daca ei vor ramane dupa referendum sa conduca destinele tarii nu vor fi izolati numai ei ci Romania va fi izolata! De aceea va chem pe 29 iulie sa spunem NU echipei Ponta-Antonescu-Voiculescu. Oameni buni, este poate momentul sa va spun si ce simt eu dincolo de interesul major ca pe 29 iulie romanii sa aduca Romania in Europa. Mi se pare necinstit! Sunt un presedinte aflat in functie de 8 ani. Este greu sa gasesti in lumea asta un presedinte care dupa 8 ani sa mai aiba peste 50% din voturi dar le vom demonstra ca noi suntem in stare sa indeplinim si misiuni imposibile. De aceea NU-ul din 29 iulie inseamna un NU al nedreptatii, un NU pentru parlamentarii cu dosare penale care au votat pentru suspendarea presedintelui! De aceea dragii mei va rog ca pe 29 iulie sa mergeti la urne si sa spuneti NU acelora care au pus mai presus de interesul national interesul celor cu dosare penale.

NU tuturor acelora care cred ca in UE poti sa ai orice fel de comportament. Foarte multi au facut afirmatii, chiar ieseanul Fenechiu, a spus sa nu se bage UE in treburile noaste! Noi ne-am bagat in UE care este un club de stat care respecta niste valori. De aceea putem circula liber in UE, de aceea putem munci in orice tara a UE, de aceea ni se dau bani pentru subventii pentru agricultura, pentru autostrazi, pentru mediu. De aceea va cer ca pe 29 sa spuneti NU grupului Ponta-Antonescu-Voiculescu.

Oamenii acestia au crezut ca daca sunt un presedinte la mijlocul celui de-al doilea mandat, sondajele sunt aceleasi si la referendum. Va spun ca NU sunt valabile pentru ca romanii isi vor apara tara si demnitatea si de ce nu si presedintele.

Independenta justitie a fost unul din obiectivele mele. Justitia a inceput sa lucreze. Aceasta ii inspaimanta pe USL-isti cei mai tare. Ei doresc controlul asupra Justitiei si asupra institutiilor statului. Ori pe 29 iulie le veti spune ca aceasta nu se poate! In 2009, 85% dintre romani au votat ca vor parlament unicameral si 300 de parlamentari. A fost un referendum validat de Curtea Constitutionala. Sigur ca parlamentarii au refuzat acest lucru. Astazi parlementul a stabilit un alt referendum pentru a intreba poporul despre suspendarea presedintelui. Ei nu vor fi niciodata cinstiti pentru ca ce se trage din comunisti face cum au facut comunistii pe 29 iulie 1947 cand au scos partidele democratice in afara legii ei vor sa scoata democratia in afara legii iar noi le vom spune NU. Am convingerea ca poporul roman le va da o lectie politica teribila celor din USL. Azi toti aliatii nostrii din UE spun ca statul de drept nu este consolidat, insa Romania are sansa ca poporul ei sa vina pe 29 iulie si sa restabileasca statul de drept si sa readuca Romania in parteneriatele europene. Sunt convinsa ca intre tara si partide, romanii vor alege tara. Voi sunteti aici stapani! Ne vedem pe 29 iulie! Mergeti pe 29 iulie la urne, spuneti NU si salvati-va tara de izolare!”, a declarat presedintele suspendat Traian Basescu.

La Iasi, Basescu a aprins si o “flacara a democratiei” pe care o va lasa aprinsa dupa 29 iulie daca rezultatul va fi NU si care va fi stinsa daca rezultatul va fi DA. De astazi flacara pleaca spre Bucuresti pentru ultimul miting al presedintelui.

Potrivit autorizatiei obtinute de la Primaria Iasi, miting-ul PD-L incepe la ora 11.00 si se termina la ora 14.00.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii