ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-02-2016, ora 08:14

Traficul greu, restrictionat in Municipiul Iasi

Articol de Cristian Amariei
Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone va fi restrictionat pe raza Municipiului Iasi. Initierea unui regulament special pentru circulatia acestui tip de autovehicule a fost anuntata miercuri, 17 februarie, de catre primarul interimar Mihai Chirica.

Proiectul referitor la traficul greu se afla in dezbatere publica, urmand a intra pe ordinea de zi a Consiliului Local in luna martie. „Am initiat dezbaterea publica in ceea ce priveste regulamentul privind accesul autovehiculelor cu o masa totala mai mare de 3,5 tone. E un capitol din Planul de mobilitate urbana, dar merita analizat separat. Orasul a fost impartit in doua zone, zona I, in fapt o zona centrala mai extinsa, cuprinsa intre cartierele Pacurari, Copou, C.A. Rosetti si Tudor Vladimirescu, si zona II, restul orasului. Accesul in zona de interdictie se va putea realiza doar in baza unui permis de libera trecere. In functie de zona de tranzit si de tonajul autovehiculelor, taxa pentru accesul in Municipiul Iasi va fi de 40 pana la 300 de lei pe zi. Sumele incasate prin eliberarea de autorizatii vor intra intr-un cont special, destinat pentru repararea arterelor de circulatie din Municipiul Iasi”, a afirmat Mihai Chirica.

Conform regulamentului amintit, aprovizionarea spatiilor comerciale si de alimentatie publica se va realiza in intervalul orar 19:00 – 6:00 de luni si pana sambata. Singurele exceptate de la aplicarea prevederilor prezentului regulament sunt vehiculele aflate in misiune apartinand Ministerului Apararii Nationale, Serviciilor de Ambulanta, Ministerului Justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, institutiilor statului cu atributii in securitatea si siguranta nationala.

Fluidizare in circulatie

Scopul propus prin prezentul regulament este de a se asigura stoparea degradarii sanatatii umane prin expunerea la poluanti atmosferici, un nivel ridicat de siguranta a traficului, cresterea fluidizarii traficului rutier pentru transportul in comun, conditii de conservare si protejare a mediului natural, conditii de conservare a zonelor protejate ale orasului, administrarea in conditii de eficienta si protejare a infrastructurii rutiere, reducerea disconfortului creat populatiei prin zgomotul produs de traficul rutier, reducerea ratei de accidente mortale si diminuarea la maximum a costurilor economice si a costurilor legate de accidentalitate si mediu inconjurator. Proiectul de hotarare poate fi consultat pe siteul Primariei, subfolderul „Consiliul Local/Proiecte HCL”.

Noutati in traficul din Iasi

In urma sedintei din aceasta saptamana, Comisia de circulatie a Municipiului Iasi a luat mai multe decizii:

- instituirea sensului unic de circulatie pe strada Niciman, sensul de mers dintre Moara de Foc spre Pacurari;

- instituirea circulatiei pe ambele sensuri pe prima suta de metri (parcare si punct gospodaresc existent) a strazii Petri Poni, cu acces din strada Pacurari. Pe restul strazii se instituie sens unic de circulatie spre strada Toma Cozma;

- infiintarea de treceri de pietoni pe soseaua Nicolina in zona Tehnopolis;

- aviz favorabil pentru amenajarea unor parcari de resedinta pe strada Sarmisegetuza (in spatele blocurilor Y1-Y2) si aleea Basarabi, nr. 2A.
     
Tag-uri: iasi, trafic, fluidizare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii