A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716096780.4782.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trafic ingreunat pe drumurile din judet. Recomandarile pentru soferii care pleaca zilele acestea la drum
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-01-2013, ora 12:06

Trafic ingreunat pe drumurile din judet. Recomandarile pentru soferii care pleaca zilele acestea la drum

Articol de Alexandra Stefanescu

Temperaturile scazute ale acestei perioade precum si riscul de a ramane blocati in autoturisme timpul deplasarilor va pot afecta grav sanatatea si va expun la riscuri majore. Intrucat constatam o crestere a pacientilor prezentati de la primele ore diminetii in urma expunerii la temperaturile extrem de scazute, in special cu afectiuni cardiace si respiratorii si a celor blocati in mijloacele de transport va reamintim cca frigul va poata crea probleme majore de sanatate in special daca apartineti unei grupe de risc (varstele extreme, afectiuni metabolice, cardiace, respiratorii sau neurologice).

Dintre metodele ce asigura protectia in fata temperaturilor scazute recomandam evitarea deplasarii la primele ore ale diminetii sau seara (cand temperaturile dunt extrem de scazute), imbracamanitea corespunzatoare (groasa,asigurand protectia fetei si mainilor pentru a evita pierderile decaldura,incaltaminte lejera fara a impiedica circulatia la nivelul membrelor), consumul de lichide calde,evitarea expunerii prelungite la frig si alternarea cu repausul in spatii incalzite(spatii publice, magazine,statii de benzina, gari), evitarea imobilizarii prelungite si asigurarea unei activitati fizice.

In cazul deplasarilor cu masina nu uitati sa aveti lichide pentru 24 de ore si alimente precum si medicatia cronica. Este bine sa aveti paturi si alte mijloace suplimentare pentru a asigura incalzirea.

Nu plecati la drum fara a umple rezervorul ( intrucatl a unconsum mediu ora de 1 litru de benzina-motorina un rezervorplin de 40-50 de litrii va poate asigura incalzirea in masina pentru cel putin o zi). NU parasiti masinile dacaeste viscol si nu puteti preciza distanta pana la adapost intrucat va puteti rataci iar hipotermia in contextul asocierii vantului si umezelii se instaleaza mult mai repede.

Recomandam evitarea consumului de alcool atunci cand sunt temperaturi scazute pentru ca falsa senzatie de incalzire initiala este asociata cu piederi importante de caldura datorita vasodilatatiei si riscul crescut de instalare a degeraturilor si hipotermiei.

Foto: radiocluj.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii