ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-08-2014, ora 11:12

Tot mai multi copii se nasc prematur in Iasi. Bebelusii, cate doi intr-un incubator

Articol de Cristian Amariei

Numarul femeilor care nasc inainte de termen creste de la o luna la alta. La Maternitatea Cuza Voda din Iasi, in cele 60 de incubatoare din sectia de Neonatologie stau 85 de bebelusi nascuti prematur. Cadrele medicale spun ca nu s-au mai confruntat cu o astfel de situatie si sunt nevoite sa tina cate doi copii in incubator.

Una dintre principalele cauze care duc la nasterea prematura, spun specialistii, este fumatul in timpul sarcinii. Una din zece gravide nu renunta la acest viciu nici macar in ultimul trimestru.

Obezitatea, consumul de alcool, dar si faptul ca mamele nu merg la controale medicale sunt alte cauze ale nasterii inainte de termen.

Cadrele medicale spun ca sunt depasite de situatie si fac cu greu fata in conditiile in care o asistenta trebuie sa aiba grija de 18 bebelusi.

Potrivit statisticilor, jumatate dintre copiii care mor in primele saptamani de viata sunt nascuti prematur. De altfel, procentul acestor nasteri in Romania este de 8%, in comparatie cu 6% - media in alte tari europene.

Sursa: digi24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii