ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
24-06-2011, ora 13:15

Topul alimentelor sarace in calorii

Articol de Alexandra Stefanescu

Multe alimente contin si alte substante, pe langa vitamine si minerale, care sunt vitale pentru sanatatea organismului. Cunoscute sub numele de fitochimicale, acestea sunt de fapt antioxidanti, care ajuta la prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

Iata cateva alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta de baza, potivit Handbag.com.

Lamaile. 19 kcal/100 g. Portocalele. 37 kcal/100g.

Citricele precum lamaia, portocala, grepfrutul sunt excelente surse de antioxidanti, bioflavonoide si vitamina C. Un singur fruct contine doza zilnica recomandata de 60 mg.

Portocalele contin hesperidina, in timp ce grepfrutul naringenina. Acestea conlucreaza cu vitamina C pentru a spori efectul antioxidantilor si pot avea efecte anti-cancerigene.

In plus, citricele contin pectina, care scade nivelul colesterolului. Contin de asemenea potasiu, calciu si acid lactic. Incearca sa mananci macar un asemenea fruct pe zi, iar daca folosesti suc de lime la mancare vei vedea ca nici nevoia de sare nu va mai fi asa de mare.

Numeroase studii arata ca betacarotenul, de asemenea continut, reduce riscul aparitiei de cancer la san, de plamani, de piele sau leucemie.

Brocoli. 33kcal/100g

Brocoli este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, continand fitochimicale care protejeaza impotriva cancerului. Are doar 2% carbohidrati, dar iti va mari nivelul de proteine, calciu si magneziu.

Contine si doze mici de estrogen, care este transformat de catre bacteriile intestinale in substante active asemanatoare hormonilor, mai ales cand ai o dieta bogata in fibre. Contine si indole-3-carbinol, o substanta necesara pentru a metaboliza hormonii sexuali in organism.

Brocoli trebuie foarte putin fiert, ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate aceste proprietati. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru o eficienta maxima.

Ciresele. 48 kcal/100g

Ciresele contin acid elagic, care tin la distanta cancerul prin impiedicarea dezvoltarii unor celule cancerigene. Precum strugurii negri, ciresele contin anumiti antioxidanti si unii pigmenti rosu-purpurii (Antocianidele), in special ciresele negre.

Aceasta substanta reduce cantitatea de acid uric din sistemul circulator si previne guta atunci cand se consuma zilnic in jur de 200 grame de cirese. Acestea reprezinta si o sursa de vitamina C si potasiu.

Morcovii. 41 kcal/100g

Desi au doar 4 la suta carbohidrati, morcovii reprezinta o excelenta sursa de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le da si culoarea specifica. Aceasta substanta, precum alfa si beta-carotenul, se poate transforma in interiorul organismului in vitamina A, capatand numele de pro-vitamina.

Carotenoidele apara o parte a retinei responsabila cu privirea de finete, protejand-o de razele ultraviolete. Pot fi de asemenea transformate intr-un pigment violet, necesar pentru vedere. Asa ca vechea vorba ce spune ca mancand morcovi vei vedea mai bine pe intuneric are un sambure de adevar.

Strugurii. 60 kcal/100g

Strugurii negri sunt extrem de sanatosi, fiind serviti chiar si pacientilor in spitale, pentru o recuperare mai rapida. Strugurii negri si rosii contin antioxidanti puternici, buni in caz de boli cardio-vasculare. Pe langa asta, au si efecte anti-cancerigene. Contin mult potasiu, bor, magneziu si cupru.

Chilli. 20 kcal/100g

Mancand chilli stimulezi productia de analgezice naturale in creier (endorfine), si de mucus in stomac, ceea ce te poate proteja de ulcer. Contine si capsaicina (un antioxidant), care ajuta la evitarea bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.

Fitochimicalele eliberate distrug cheagurile de sange, diminueaza colesterolul si tensiunea. Chilli este si o sursa de betacaroten si vitamina C.

Mango. 57 kcal/100g

Mango este o excelenta sursa de carotenoide, care se transforma in vitamina A. Unele varietati de mango contin 3g carotenoide pe 100g fruct consumate. In plus, vei asimila fibre, vitamina E si potasiu.

Un mango mediu are cam 150g, deci 85 kcal. 14% din el este zahar, asa ca iti va da un plus de energie rapid atunci cand esti obosit. Este posibil ca mango sa aiba si proprietati anti-cancerigene, dar inca se fac investigatii in acest sens.

Ceaiul. Fara calorii atunci cand este baut fara zahar sau lapte

Ceaiurile negre, verzi sau albe, toate ajuta la prevenirea bolilor de inima. La persoanele care beau macar 4 cesti de ceai pe zi, riscul acestor boli scade la jumatate. Daca bei destul de mult ceai (8-10 cesti pe zi), se reduce si riscul aparitiei unor tipuri de cancer, precum cel de stomac sau de vezica).

Ceaiul este bogat in magneziu, si una dintre putinele surse de fluor, care ajuta enorm dantura. Ceaiul in timpul iernii protejeaza de infectiile bacteriene.

Ceaiul alb contine mai putina cafeina, cam 15mg, in comparatie cu ceaiul verde, 20mg sau ceaiul negru, 40mg. O alternativa ar fi ceaiul din roiboos, un arbust originar din Africa de Sud. Acesta nu are cafeina deloc, continand in schimb antioxidanti, substante anti-inflamatorii si anti-alergice. (ziare.com)

Foto: mediafax.ro, nt.gov.au

     
Tag-uri:

Multe alimente contin si alte substante, pe langa vitamine si minerale, care sunt vitale pentru sanatatea organismului. Cunoscute sub numele de fitochimicale, acestea sunt de fapt antioxidanti, care ajuta la prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

Iata cateva alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta de baza, potivit Handbag.com.

Lamaile. 19 kcal/100 g. Portocalele. 37 kcal/100g.

,

Citricele precum lamaia, portocala, grepfrutul sunt excelente surse de antioxidanti, bioflavonoide si vitamina C. Un singur fruct contine doza zilnica recomandata de 60 mg.

Portocalele contin hesperidina, in timp ce grepfrutul naringenina. Acestea conlucreaza cu vitamina C pentru a spori efectul antioxidantilor si pot avea efecte anti-cancerigene.

In plus, citricele contin pectina, care scade nivelul colesterolului. Contin de asemenea potasiu, calciu si acid lactic. Incearca sa mananci macar un asemenea fruct pe zi, iar daca folosesti suc de lime la mancare vei vedea ca nici nevoia de sare nu va mai fi asa de mare.

Numeroase studii arata ca betacarotenul, de asemenea continut, reduce riscul aparitiei de cancer la san, de plamani, de piele sau leucemie.

Brocoli. 33kcal/100g

" title="Stiri despre

Citricele precum lamaia, portocala, grepfrutul sunt excelente surse de antioxidanti, bioflavonoide si vitamina C. Un singur fruct contine doza zilnica recomandata de 60 mg.

Portocalele contin hesperidina, in timp ce grepfrutul naringenina. Acestea conlucreaza cu vitamina C pentru a spori efectul antioxidantilor si pot avea efecte anti-cancerigene.

In plus, citricele contin pectina, care scade nivelul colesterolului. Contin de asemenea potasiu, calciu si acid lactic. Incearca sa mananci macar un asemenea fruct pe zi, iar daca folosesti suc de lime la mancare vei vedea ca nici nevoia de sare nu va mai fi asa de mare.

Numeroase studii arata ca betacarotenul, de asemenea continut, reduce riscul aparitiei de cancer la san, de plamani, de piele sau leucemie.

Brocoli. 33kcal/100g

">

Citricele precum lamaia, portocala, grepfrutul sunt excelente surse de antioxidanti, bioflavonoide si vitamina C. Un singur fruct contine doza zilnica recomandata de 60 mg.

Portocalele contin hesperidina, in timp ce grepfrutul naringenina. Acestea conlucreaza cu vitamina C pentru a spori efectul antioxidantilor si pot avea efecte anti-cancerigene.

In plus, citricele contin pectina, care scade nivelul colesterolului. Contin de asemenea potasiu, calciu si acid lactic. Incearca sa mananci macar un asemenea fruct pe zi, iar daca folosesti suc de lime la mancare vei vedea ca nici nevoia de sare nu va mai fi asa de mare.

Numeroase studii arata ca betacarotenul, de asemenea continut, reduce riscul aparitiei de cancer la san, de plamani, de piele sau leucemie.

Brocoli. 33kcal/100g

,

Brocoli este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, continand fitochimicale care protejeaza impotriva cancerului. Are doar 2% carbohidrati, dar iti va mari nivelul de proteine, calciu si magneziu.

Contine si doze mici de estrogen, care este transformat de catre bacteriile intestinale in substante active asemanatoare hormonilor, mai ales cand ai o dieta bogata in fibre. Contine si indole-3-carbinol, o substanta necesara pentru a metaboliza hormonii sexuali in organism.

Brocoli trebuie foarte putin fiert, ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate aceste proprietati. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru o eficienta maxima.

Ciresele. 48 kcal/100g

" title="Stiri despre

Brocoli este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, continand fitochimicale care protejeaza impotriva cancerului. Are doar 2% carbohidrati, dar iti va mari nivelul de proteine, calciu si magneziu.

Contine si doze mici de estrogen, care este transformat de catre bacteriile intestinale in substante active asemanatoare hormonilor, mai ales cand ai o dieta bogata in fibre. Contine si indole-3-carbinol, o substanta necesara pentru a metaboliza hormonii sexuali in organism.

Brocoli trebuie foarte putin fiert, ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate aceste proprietati. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru o eficienta maxima.

Ciresele. 48 kcal/100g

">

Brocoli este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, continand fitochimicale care protejeaza impotriva cancerului. Are doar 2% carbohidrati, dar iti va mari nivelul de proteine, calciu si magneziu.

Contine si doze mici de estrogen, care este transformat de catre bacteriile intestinale in substante active asemanatoare hormonilor, mai ales cand ai o dieta bogata in fibre. Contine si indole-3-carbinol, o substanta necesara pentru a metaboliza hormonii sexuali in organism.

Brocoli trebuie foarte putin fiert, ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate aceste proprietati. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru o eficienta maxima.

Ciresele. 48 kcal/100g

,

 

Ciresele contin acid elagic, care tin la distanta cancerul prin impiedicarea dezvoltarii unor celule cancerigene. Precum strugurii negri, ciresele contin anumiti antioxidanti si unii pigmenti rosu-purpurii (Antocianidele), in special ciresele negre.

Aceasta substanta reduce cantitatea de acid uric din sistemul circulator si previne guta atunci cand se consuma zilnic in jur de 200 grame de cirese. Acestea reprezinta si o sursa de vitamina C si potasiu.

Morcovii. 41 kcal/100g

" title="Stiri despre

 

Ciresele contin acid elagic, care tin la distanta cancerul prin impiedicarea dezvoltarii unor celule cancerigene. Precum strugurii negri, ciresele contin anumiti antioxidanti si unii pigmenti rosu-purpurii (Antocianidele), in special ciresele negre.

Aceasta substanta reduce cantitatea de acid uric din sistemul circulator si previne guta atunci cand se consuma zilnic in jur de 200 grame de cirese. Acestea reprezinta si o sursa de vitamina C si potasiu.

Morcovii. 41 kcal/100g

">

 

Ciresele contin acid elagic, care tin la distanta cancerul prin impiedicarea dezvoltarii unor celule cancerigene. Precum strugurii negri, ciresele contin anumiti antioxidanti si unii pigmenti rosu-purpurii (Antocianidele), in special ciresele negre.

Aceasta substanta reduce cantitatea de acid uric din sistemul circulator si previne guta atunci cand se consuma zilnic in jur de 200 grame de cirese. Acestea reprezinta si o sursa de vitamina C si potasiu.

Morcovii. 41 kcal/100g

,

Desi au doar 4 la suta carbohidrati, morcovii reprezinta o excelenta sursa de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le da si culoarea specifica. Aceasta substanta, precum alfa si beta-carotenul, se poate transforma in interiorul organismului in vitamina A, capatand numele de pro-vitamina.

Carotenoidele apara o parte a retinei responsabila cu privirea de finete, protejand-o de razele ultraviolete. Pot fi de asemenea transformate intr-un pigment violet, necesar pentru vedere. Asa ca vechea vorba ce spune ca mancand morcovi vei vedea mai bine pe intuneric are un sambure de adevar.

Strugurii. 60 kcal/100g

" title="Stiri despre

Desi au doar 4 la suta carbohidrati, morcovii reprezinta o excelenta sursa de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le da si culoarea specifica. Aceasta substanta, precum alfa si beta-carotenul, se poate transforma in interiorul organismului in vitamina A, capatand numele de pro-vitamina.

Carotenoidele apara o parte a retinei responsabila cu privirea de finete, protejand-o de razele ultraviolete. Pot fi de asemenea transformate intr-un pigment violet, necesar pentru vedere. Asa ca vechea vorba ce spune ca mancand morcovi vei vedea mai bine pe intuneric are un sambure de adevar.

Strugurii. 60 kcal/100g

">

Desi au doar 4 la suta carbohidrati, morcovii reprezinta o excelenta sursa de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le da si culoarea specifica. Aceasta substanta, precum alfa si beta-carotenul, se poate transforma in interiorul organismului in vitamina A, capatand numele de pro-vitamina.

Carotenoidele apara o parte a retinei responsabila cu privirea de finete, protejand-o de razele ultraviolete. Pot fi de asemenea transformate intr-un pigment violet, necesar pentru vedere. Asa ca vechea vorba ce spune ca mancand morcovi vei vedea mai bine pe intuneric are un sambure de adevar.

Strugurii. 60 kcal/100g

,

Strugurii negri sunt extrem de sanatosi, fiind serviti chiar si pacientilor in spitale, pentru o recuperare mai rapida. Strugurii negri si rosii contin antioxidanti puternici, buni in caz de boli cardio-vasculare. Pe langa asta, au si efecte anti-cancerigene. Contin mult potasiu, bor, magneziu si cupru.

Chilli. 20 kcal/100g

" title="Stiri despre

Strugurii negri sunt extrem de sanatosi, fiind serviti chiar si pacientilor in spitale, pentru o recuperare mai rapida. Strugurii negri si rosii contin antioxidanti puternici, buni in caz de boli cardio-vasculare. Pe langa asta, au si efecte anti-cancerigene. Contin mult potasiu, bor, magneziu si cupru.

Chilli. 20 kcal/100g

">

Strugurii negri sunt extrem de sanatosi, fiind serviti chiar si pacientilor in spitale, pentru o recuperare mai rapida. Strugurii negri si rosii contin antioxidanti puternici, buni in caz de boli cardio-vasculare. Pe langa asta, au si efecte anti-cancerigene. Contin mult potasiu, bor, magneziu si cupru.

Chilli. 20 kcal/100g

,

Mancand chilli stimulezi productia de analgezice naturale in creier (endorfine), si de mucus in stomac, ceea ce te poate proteja de ulcer. Contine si capsaicina (un antioxidant), care ajuta la evitarea bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.

Fitochimicalele eliberate distrug cheagurile de sange, diminueaza colesterolul si tensiunea. Chilli este si o sursa de betacaroten si vitamina C.

Mango. 57 kcal/100g

" title="Stiri despre

Mancand chilli stimulezi productia de analgezice naturale in creier (endorfine), si de mucus in stomac, ceea ce te poate proteja de ulcer. Contine si capsaicina (un antioxidant), care ajuta la evitarea bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.

Fitochimicalele eliberate distrug cheagurile de sange, diminueaza colesterolul si tensiunea. Chilli este si o sursa de betacaroten si vitamina C.

Mango. 57 kcal/100g

">

Mancand chilli stimulezi productia de analgezice naturale in creier (endorfine), si de mucus in stomac, ceea ce te poate proteja de ulcer. Contine si capsaicina (un antioxidant), care ajuta la evitarea bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.

Fitochimicalele eliberate distrug cheagurile de sange, diminueaza colesterolul si tensiunea. Chilli este si o sursa de betacaroten si vitamina C.

Mango. 57 kcal/100g

,

Mango este o excelenta sursa de carotenoide, care se transforma in vitamina A. Unele varietati de mango contin 3g carotenoide pe 100g fruct consumate. In plus, vei asimila fibre, vitamina E si potasiu.

Un mango mediu are cam 150g, deci 85 kcal. 14% din el este zahar, asa ca iti va da un plus de energie rapid atunci cand esti obosit. Este posibil ca mango sa aiba si proprietati anti-cancerigene, dar inca se fac investigatii in acest sens.

Ceaiul. Fara calorii atunci cand este baut fara zahar sau lapte

" title="Stiri despre

Mango este o excelenta sursa de carotenoide, care se transforma in vitamina A. Unele varietati de mango contin 3g carotenoide pe 100g fruct consumate. In plus, vei asimila fibre, vitamina E si potasiu.

Un mango mediu are cam 150g, deci 85 kcal. 14% din el este zahar, asa ca iti va da un plus de energie rapid atunci cand esti obosit. Este posibil ca mango sa aiba si proprietati anti-cancerigene, dar inca se fac investigatii in acest sens.

Ceaiul. Fara calorii atunci cand este baut fara zahar sau lapte

">

Mango este o excelenta sursa de carotenoide, care se transforma in vitamina A. Unele varietati de mango contin 3g carotenoide pe 100g fruct consumate. In plus, vei asimila fibre, vitamina E si potasiu.

Un mango mediu are cam 150g, deci 85 kcal. 14% din el este zahar, asa ca iti va da un plus de energie rapid atunci cand esti obosit. Este posibil ca mango sa aiba si proprietati anti-cancerigene, dar inca se fac investigatii in acest sens.

Ceaiul. Fara calorii atunci cand este baut fara zahar sau lapte

,

Ceaiurile negre, verzi sau albe, toate ajuta la prevenirea bolilor de inima. La persoanele care beau macar 4 cesti de ceai pe zi, riscul acestor boli scade la jumatate. Daca bei destul de mult ceai (8-10 cesti pe zi), se reduce si riscul aparitiei unor tipuri de cancer, precum cel de stomac sau de vezica).

Ceaiul este bogat in magneziu, si una dintre putinele surse de fluor, care ajuta enorm dantura. Ceaiul in timpul iernii protejeaza de infectiile bacteriene.

Ceaiul alb contine mai putina cafeina, cam 15mg, in comparatie cu ceaiul verde, 20mg sau ceaiul negru, 40mg. O alternativa ar fi ceaiul din roiboos, un arbust originar din Africa de Sud. Acesta nu are cafeina deloc, continand in schimb antioxidanti, substante anti-inflamatorii si anti-alergice. (ziare.com)

Foto: mediafax.ro, nt.gov.au

" title="Stiri despre

Ceaiurile negre, verzi sau albe, toate ajuta la prevenirea bolilor de inima. La persoanele care beau macar 4 cesti de ceai pe zi, riscul acestor boli scade la jumatate. Daca bei destul de mult ceai (8-10 cesti pe zi), se reduce si riscul aparitiei unor tipuri de cancer, precum cel de stomac sau de vezica).

Ceaiul este bogat in magneziu, si una dintre putinele surse de fluor, care ajuta enorm dantura. Ceaiul in timpul iernii protejeaza de infectiile bacteriene.

Ceaiul alb contine mai putina cafeina, cam 15mg, in comparatie cu ceaiul verde, 20mg sau ceaiul negru, 40mg. O alternativa ar fi ceaiul din roiboos, un arbust originar din Africa de Sud. Acesta nu are cafeina deloc, continand in schimb antioxidanti, substante anti-inflamatorii si anti-alergice. (ziare.com)

Foto: mediafax.ro, nt.gov.au

">

Ceaiurile negre, verzi sau albe, toate ajuta la prevenirea bolilor de inima. La persoanele care beau macar 4 cesti de ceai pe zi, riscul acestor boli scade la jumatate. Daca bei destul de mult ceai (8-10 cesti pe zi), se reduce si riscul aparitiei unor tipuri de cancer, precum cel de stomac sau de vezica).

Ceaiul este bogat in magneziu, si una dintre putinele surse de fluor, care ajuta enorm dantura. Ceaiul in timpul iernii protejeaza de infectiile bacteriene.

Ceaiul alb contine mai putina cafeina, cam 15mg, in comparatie cu ceaiul verde, 20mg sau ceaiul negru, 40mg. O alternativa ar fi ceaiul din roiboos, un arbust originar din Africa de Sud. Acesta nu are cafeina deloc, continand in schimb antioxidanti, substante anti-inflamatorii si anti-alergice. (ziare.com)

Foto: mediafax.ro, nt.gov.au

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii